Paikallaan pyörivä vene aiheutti pelastusoperaation – merivartiosto muistuttaa maalaisjärjestä

Meripelastuskeskus sai kaksi ilmoitusta paikallaan pyörivästä kalastusveneestä Uudenkaupungin edustalla Putsaaren eteläpuolella. Kaikki viittasi siihen, että veneen kuljettaja olisi pudonnut mereen. Lopulta kävi ilmi, ettei kukaan ollut joutunut veden varaan.

Kotimaa

Paikallaan pyörivä moottorivene johti isoon meripelastustapahtumaan Uudenkaupungin edustalla lauantai-iltana, kertoo Turun meripelastuskeskus.

Meripelastuskeskus sai kaksi ilmoitusta paikallaan pyörivästä kalastusveneestä Putsaaren eteläpuolella. Kumpikaan ilmoittajista ei ollut nähnyt veneessä ihmisiä.

Meripelastuskeskus epäili, että kuljettaja olisi pudonnut mereen.

Paikalle hälytettiin merivartioaseman venepartio, rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä ambulanssi.

Ennen kuin viranomaiset olivat ehtineet paikalle, oli toinen vene ajanut paikallaan pyörivän veneen viereen ja molemmat veneet suuntasivat läheiseen mökkirantaan. Paikallaan pyörinyttä venettä kuljettanut henkilö kertoi merivartioaseman venepartiolle ajelleensa ympäriinsä ilman erityistä syytä tai päämäärää.

– Merivartiosto painottaa maalaisjärjen käyttöä merellä liikuttaessa. Jos mieleen nousee edes pieni aavistus siitä, että oma toiminta on saattanut aiheuttaa ilmoituksen viranomaisille, kannattaa aina olla yhteydessä meripelastuskeskukseen tai hätäkeskukseen. Turhiin tehtäviin hälytetyt yksiköt ovat aina pois oikeista kiireellisistä tehtävistä, meripelastuskeskuksen tiedotteessa todetaan.