1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Matkustajakone kateissa Indonesiassa – 54 ihmistä lennolla

Yli 50 ihmistä on kateissa Indonesiassa, kun matkustajalentokoneeseen menetettiin yhteys huonossa säässä. Kone oli Indonesian sisäisellä lennolla maan itäisessä Papuan maakunnassa lähellä Papua-Uuden-Guinean rajaa. Lentoyhtiön saamien, paikallisten kyläläisten tietojen mukaan kone olisi syöksynyt vuorenseinämään, mutta viranomaiset eivät ole tätä vahvistaneet.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Indonesiassa matkustajalentokone on kateissa. Koneessa on yhteensä 54 ihmistä: 49 matkustajaa ja viiden hengen miehistö.

Indonesialaisen Trigana Air Service -yhtiön koneeseen menetettiin yhteys sen jälkeen, kun se oli noussut itäisen Papuan maakunnan pääkaupungin Jayapuran kentältä. Kone oli matkalla Oksibilin kaupunkiin. Lentoaika kaupunkien välillä on lyhyt, vain noin 45 minuuttia.

Lentoyhtiön edustajan mukaan yhtiö on saanut raportteja kyläläisiltä, että kone olisi syöksynyt vuorenseinämään. Alueelle on menossa pelastustyöntekijöitä, jotka aloittavat etsinnät heti aamun valjettua.

Sää oli yhteyden koneeseen katketessa Oksibilin alueella huono: sateinen, tuulinen ja sumuinen. Indonesian pelastusviranomaisten mukaan toinen kone lähetettiin etsimään kadonnut konetta, mutta pimeyden laskeuduttua etsinnät on keskeytetty huomiseen.

Papuan alue on vaikeakulkuista viidakkoa ja vuoristoa. Joitakin alueella kadonneita koneita ei ole koskaan löydetty.