Muistoajo äityi käsirysyksi – Poliisi epäilee bussikuskia ja pyöräilijää useista rikkomuksista

Mannerheimintien liikenne jumiutui hetkeksi välikohtauksen takia.

Kotimaa
Pyöräilijöiden kulkue ajaa Mannerheimintiellä.
Pyöräilijöiden kulkue ajoi Kiasman edustalta Mannerheimintietä Tukhomankadun risteykseen Helsingissä sunnuntaina.Lehtikuva

Satojen pyöräilijöiden muistoajo Helsingissä on saanut ikävän käänteen, kun linja-auto törmäsi Mannerheimintiellä pyöräkulkueeseen. Poliisin mukaan tapahtuman seurauksena bussin kuljettaja ja pyöräilijä menettivät malttinsa ja kävivät toistensa kimppuun.

Helsingin poliisin mukaan pyöräilijät ja bussikuski ajautuivat törmäyksen takia sanaharkkaan, joka sai lisää kierroksia, kun kuljettaja nappasi suutuspäissään yhden muistoajoon osallistuneen pyöräilijän kulkupelin ja viskasi sen toisen linja-auton alle. Yksi pyöräilijöistä puolestaan reagoi kuskin tekoon viemällä linja-auton avaimet, minkä jälkeen kuljettaja ja muistoajoon osallistunut ajautuivat käsirysyyn.

Välikohtaus tukki Mannerheimintien liikenteen hetkeksi.

Bussiyhtiö Pohjolan Liikenteen mukaan sen linja-auto oli osallisena bussin ja pyöräilijän yhteentörmäyksessä Mannerheimintiellä.

– Tämä oli erittäin valitettava tilanne, ja on hyvä, että tilanne selvitetään perin pohjin viranomaisten toimesta. Pohjolan Liikenteen toiminnassa liikenneturvallisuus on ykkösasia. Liikenteessä pitää olla tilaa kaikille, yhtiön toimitusjohtaja Heikki Alanko toteaa.

Poliisi tutkii linja-auton kuljettajan tekemisiä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, lievänä vahingontekona ja lievänä pahoinpitelynä. Bussin avaimet vienyttä pyöräilijää poliisi epäilee liikenteen häirinnästä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja kuulustelee seuraavaksi välikohtaukseen osallistuneita ja silminnäkijöitä.