Soini puolustaa takinkääntöä Kreikasta: "Siperia opettaa"

Timo Soinin mukaan perussuomalaisten kannattajat vaativat ennen vaaleja, että puolue lähtee tällä kertaa mukaan hallitukseen.

Aamu-tv
Ulkoministeri Timo Soini arvioi Kreikalle myönnettyä tukipakettia, perussuomalaisten toimintaa ja Ukrainan tilannetta.
Ulkoministeri Timo Soini vieraili maanantaiaamuna Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa sekä aamu-tv:ssä. Televisiossa Soini arvioi Kreikalle myönnettyä tukipakettia, perussuomalaisten toimintaa ja kansanedustaja Immosen asemaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini puolustaa puolueensa päätöstä tukea Kreikan kolmatta tukipakettia.

Soinin mukaan Kreikan tukeminen hyväksyttiin lopulta pitkin hampain, koska sen vaihtoehtona olisi ollut hallituksen hajoaminen ja mahdollisesti myös uudet vaalit.

– Nämä oli ne vaihtoehdot. Pidän edelleen tätä tukipakettipolitiikkaa huonona, mutta elämä ja Siperia opettaa, Soini sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa maanantaina.

Soinin mukaan perussuomalaisia arvosteltiin myös neljä vuotta sitten, kun puolue jäi vaalivoittonsa jälkeen oppositioon. Silloin esteenä hallitukseen lähdölle oli Portugalille myönnettävä tukipaketti.

– Hyvin moni kannattaja sanoi, että nyt sitten, kun me äänestämme teidät sinne uudestaan, nyt sitten menette hallitukseen. No nyt kun mennään hallitukseen, niin arvostellaan siitä.

– Politiikassa joutuu tekemään epämiellyttäviä päätöksiä kosmisessa kylmässä, ja minä sen päätöksen tein.

Soini Immos-kohusta: "En ole koko puolue"

Soini puolusti tiukasti myös sitä, ettei hän kommentoinut tuoreeltaan kansanedustaja Olli Immosen (ps.) Facebook-kirjoitusta kesken kesälomansa.

– Minullakin on oma elämä ja joitain oikeuksia, enkä minä ole koko puolue.

Soini myös selvitti Ilta-Sanomille antamaansa lausuntoa (siirryt toiseen palveluun), että Immonen ”harjataan huolella” perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksessa. Soinin mukaan Immonen joutuu antamaan ryhmälle selvityksen, ja kansanedustajat voivat esittää Immoselle kysymyksiä. Sen jälkeen asiasta käydään keskustelu ja tehdään päätös.

– On aika mielivaltaista, että jonkin yhden henkilön pitäisi tuomita joku toinen ilman kuulemista ja ilman sitä ryhmää, mihin hän kuuluu. Me emme toimi niin.