Oletko törmännyt rattiraivoon? Kerro kokemuksistasi!

Liikenne ja toiset tiellä liikkujat saavat joidenkin ihmisten tunteet kuumenemaan. Liikenneturvan mukaan neljä viidestä suomalaisesta on joskus kohdannut rattiraivoa. Mikä on sinun kokemuksesi liikenneraivosta?

Kotimaa
Mies näyttää keskisormea ratin takana.
Yle

Autoilija törmäsi pyöräilijään viime keskiviikkona Helsingissä. Uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa. Silminnäkijän mukaan autoilija olisi törmännyt pyöräilijään tahallaan. Autoilija on vangittu todennäköisin syin epäiltynä surmasta.

Ylikierroksilla käyvän kuljettajan aggressiivista käytöstä kutsutaan rattiraivoksi. Se ilmenee muun muassa törkeinä eleinä, suullisina loukkauksina ja uhkauksina sekä vaarallisena ajona. Vakavimmissa tapauksissa liikenneraivo voi johtaa väkivaltaan tai henkilövahinkoja aiheuttaviin onnettomuuksiin.

Liikenneturvan teettämän tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan lähes neljä viidestä vastaajasta kertoi kohdanneensa joskus rattiraivoa. Lähes puolet vastaajista kertoi joutuneensa usein tai joskus liikenneraivon kohteeksi.

Useimmiten suomalaiset kuskit ilmaisevat ärtymystään tööttäilemällä, keskisormea näyttämällä sekä takapuskurissa kiinni ajamalla ja jopa kiilaamalla.

Kuusi kymmenestä vastaajasta myönsi itse raivostuneensa joskus liikenteessä. Heistä vain kaksi kolmasosaa arvioi hermostumisen vaikuttaneen jotenkin heidän toimintaansa.

Oletko törmännyt rattiraivoon? Millaisesta tilanteesta oli kyse?

Kärsitkö itse liikenneraivosta? Mikä saa sinut hiiltymään liikenteessä?