Katri Helena pelkäsi nelikymppisenä elämänsä olevan kohta ohi – nyt 70 vuotta mittarissa

Kipinä laulamiseen syttyi pikkutyttönä Tohmajärvellä putkiradiota kuunnellessa. Nimikkoraitin synnyinpitäjäänsä saanut iskelmälaulaja viettää pyöreitä vuosia maanantaina 17. elokuuta 2015.

kulttuuri
Katri Helena
Janne Ahjopalo / Yle

Iskelmälaulaja Katri Helena avautuu 70-vuotispäivästään Facebook-sivullaan. Katri Helena muun muassa mainitsee, että nelikymppisenä hän ajatteli elämän olevan kohta ohi.

Putkiradiossa soi iskelmä ja pikku-Katri lauloi mukana.

Eeva Sani

Nelikymppisenä ajattelin, että hirveetä, elämä on kohta ohi. Viisikymppisenä mietin, täähän on ihan jees! Kuuskytvuotispäivää vietin ystäväni kanssa ja huusin nurmikolla selällään, - en haluu olla kuusikymppinen! Mutta elämä vaan jatkui, takataskussaan yllättäviä käänteitä, eikä vanhuus tullut vieläkään.

Nyt hämmästelen tätä seitsemääkymmentä...  Ulkokuoressa se alkaa vähän näkyä, mutta ei haittaa yhtään elämää ilon ja innostuksen aaltopituuksilla!  Näiden havaintojen vahvistamana aion jatkaa ja muistaa tämänkin Taivaan tie -kirjan lauseen: "Voima palaa aina lähettäjälleen, siis anna hyvän virrata." Hehkuvaa elokuuta!

Katri Helena sai omannimikkoraittinsasynnyinpitäjäänsä Tohmajärvelle kesällä 2014. Laulaja muisteli pitkällistä uraansaradiohaastattelussavuonna 2010.Eeva Sani kirjoittaaYlen Elävässä arkistossa, kuinka Katri Helena vietti onnellisen lapsuuden Tohmajärvellä.

– Putkiradiossa soi iskelmä ja pikku-Katri lauloi mukana. Hän pääsi myös äidin mukana kirkon sekakuoroon. Kuoron sointi ja tunnelma teki lapseen suuren vaikutuksen ja oli ensi sykäys kohti iskelmälaulajan uraa.

– Äiti tuki Katri Helenaa jo uran alkumetreillä ja kehotti tyttöä hymyilemään ja laittamaan paljon poskipunaa, kun tämä valmistautui ensimmäiseen koelauluunsa, kuvailee Eeva Sani laulajan alkutaivalta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus