Presidentti sai innostuneen vastaanoton Hangossa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vieraillut Hangossa tänään maanantaina. Päivän ohjelmaan kuului kyselytunti Hankoniemen koululla ja vierailu Helkaman polkupyörätehtaalla. Presidentti oli myös kansalaisten tavattavissa Itäsatamassa.

presidentit
Hangon kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat sekä kaupunginjohtaja tervehtivät Niinistöä Itäsatamassa.
Hangon kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat sekä kaupunginjohtaja tervehtivät Niinistöä Itäsatamassa.Yle

Hankoniemen koululle tuli iloinen yllätys samana päivänä kun koulut viime viikolla alkoivat. Tieto tasavallan presidentin vierailusta otettiin innolla vastaan ja oppilaat alkoivat saman tien keksiä aiheita presidentin kyselytunnille. Niinistöltä kysyttiin muun muassa kengänkokoa ja uravalinnan perusteluja.

– Ei tämä presidenttiys ollut minulla varsinaisesti tähtäimessä, mutta ehkä tämä oli luontevaa jatkoa edellisille tehtäville.

Presidentiltä kysyttiin myös parhaita työsuhde-etuja ja suurinta presidenttiyden mukanaan tuomaa elämänmuutosta.

– Kyllä Kultarannassa vietetyt hetket ovat niitä parhaita. Suurimmat muutokset taas kävelivät kanssani tänne saliin, enää ei voi yksin häipyä mihinkään, Niinistö heitti viitaten turvamiehiin.

Niinistö tuomitsi koulukiusaamisen jyrkästi

Presidentti Niinistö otti lukion tilaisuudessa jyrkän kielteisen kannan koulukiusaamiseen ja valitteli omaa huonoa koulumenestystään ja laiskuuttaan kieliopinnoissa.

– Minulle riitti, että en jäänyt luokalle, Niinistö tokaisi.

Koulun oppilaille presidentti toivotti kärsivällisyyttä ja malttia oman tien etsimisessä.

– Teillä ei ole kiire mihinkään. Luottakaa itseenne ja luottakaa toisiinne, sillä pärjää aina, Niinistö sanoi tilaisuuden päätteeksi.

Kyselytunnin vetivät Hankoniemen lukion toisen luokan oppilaat Senni Lehtonen ja Topi Ilvesaro.

– Tosi hienoa, että presidentti tuli vierailulle meidän kouluun, varmasti aivan ainutlaatuinen tapaus, kaksikko iloitsi tilaisuuden jälkeen.