New York Times: Verkkokauppayhtiö Amazon painostaa työntekijöitään jaksamisen äärirajoille

"Näin lähes jokaisen työtovereistani itkevän pöytänsä ääressä", eräs yhtiön entisistä työntekijöistä kertoi lehdelle. Huonoimmiksi arvotetut työntekijät irtisanotaan vuosittaisissa karsinnoissa, ja keskenmeno tai vakava sairaus voi olla syy pelotella erottamisella.

Ulkomaat
Työntekijä Amazonin logistiikkakeskuksessa.
Jakub Kaczmarczyk / EPA

Yhdysvaltalaisen verkkokauppayhtiö Amazonin työkulttuuri on sanomalehti New York Timesin (siirryt toiseen palveluun) laajan tutkimuksen mukaan erittäin kylmä, kuluttava ja kilpailuhenkinen.

Eräs rintasyöpään sairastunut entinen työntekijä kertoo, että hänet pantiin "työpanoksen seurantaohjelmaan", mikä vastasi erottamisella uhkaamista. Keskenmenon saaneen naisen esimies vihjasi, että tämän kannattaisi etsiä muuta työpaikkaa.

New York Timesin mukaan esimerkit eivät ole yksittäistapauksia, vaan muut terveysongelmista kärsineet työntekijät ovat kertoneet vastaavista kokemuksista.

Lehden mukaan työntekijöitä rohkaistaan tekemään pitkää päivää, haukkumaan toistensa ideoita palavereissa ja pyrkimään tavoitteisiin, joiden yhtiö itsekin myöntää olevan kohtuuttoman korkeita.

– Kerran en nukkunut neljään päivään, entinen työntekijä Dina Vaccari kertoi lehdelle. Hän sanoi maksaneensa kerran intialaiselle freelancerille omista rahoistaan, jotta saisi tehtyä enemmän töitä.

Jotkut haastateltavat kuitenkin sanoivat, että he menestyivät Amazonilla juuri siksi, että yhtiö puski heidät yli siitä, mitä he luulivat omiksi rajoikseen. Monet kertoivat pärjänneensä myöhemmissä työpaikoissaan Amazonilla oppimiensa asioiden ansiosta.

Heikoimmat karsitaan joka vuosi

Amazonin työntekijöille kerrotaan heidän aloittaessaan, että aiemmissa työpaikoissa opitut "huonot tavat" pitää unohtaa. Tilalle tarjotaan yhtiön johtamiskulttuurin 14 sääntöä, jotka ovat saatavilla kätevinä laminoituina kortteina. Niistä ensimmäinen on "pakkomielle" asiakkaiden miellyttämiseen.

Uusilta työntekijöiltä vaaditaan myös suun sulkemista: New York Timesin mukaan myös vähäpätöisissä tehtävissä aloittavilta vaaditaan laajan salassapitosopimuksen allekirjoittamista.

Kilpailuhenki pysyy korkealla sen ansiosta, että huonoimpina pidetyt työntekijät erotetaan jokavuotisissa joukkoirtisanomisissa. Työntekijöiden suoriutumista seurataan jatkuvasti.

– Tämä on yhtiö, joka pyrkii todella suuriin, innovatiivisiin, mullistaviin saavutuksiin, ja ne eivät ole helppoja asioita, yhtiön päärekrytoija Susan Harker sanoi New York Timesille.

– Kun kurkotetaan kuuhun, työ on todella haastavaa. Joillekin ihmisille se ei toimi.

Kollegat itkivät pöytiensä ääressä

Kirjamarkkinointipuolella työskennellyt Bo Olson jaksoi tahtia alle kaksi vuotta. Hän muistaa Amazonilta työpöytiensä ääressä itkevät kollegat.

– Kun kävelee ulos neuvotteluhuoneesta, näkee aikuisen miehen peittävän kasvonsa. [...] Näin lähes jokaisen työtovereistani itkevän pöytiensä ääressä, Olson sanoo jutussa.

Jutun mukaan Amazonin varastoissa seurataan elektronisesti, pakkaavatko työntekijät tarpeeksi laatikoita tunnissa. Vuonna 2011 yhtiö jäi kiinni siitä, että Pennsylvaniassa varastotyöntekijät joutuivat tekemään töitä yli 30 asteen kuumuudessa.

Varaston ulkopuolelle oli hankittu ambulansseja valmiuteen viemään työntekijöitä hoitoon, kun he eivät enää jaksaneet. Ilmastointi asennettiin sen jälkeen, kun paikallislehti (siirryt toiseen palveluun)paljasti varaston työolot, New York Times kirjoittaa.

New York Times kertoo haastatelleensa juttua varten yli sataa entistä ja nykyistä Amazonin työntekijää. Vain kourallinen johtajia antoi haastattelun yhtiön luvalla. Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos ei puhunut lehdelle.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus