Kiteen Pallo uudistaa joukkuettaan – tavoitteena onnistuneet kotiuttamiset

Pelinjohtaja Mikko Huotari nimeää häntäpään sijoituksen suurimmaksi syyksi kotiuttamisvaikeudet. Hän arvelee, että johto miettii joukkueen uudistamista juuri kotiuttamisen näkökulmasta.

urheilu
Kiteen Pallo ja Joensuun Maila harjoitusottelussa Mehtimäellä keväällä 2015.
Marja-Liisa Kämppi / Yle

Joensuun Maila aloittaa tiistaina puolivälieräottelunsa, joita toinen pohjoiskarjalainen miesten superpesisjoukkue seuraa ilman omia pelejä. Kiteen Pallon kausi ei mennyt odotusten mukaan. Joukkue jäi runkosarjan kymmenenneksi.

– Kausi oli meillekin monivaiheinen, mutta tyly tulos on että joukkue jäi kymmenenneksi. Sijoitus ei ollut se, mitä tavoiteltiin, summaa pelinjohtaja Mikko Huotari.

Huotari löytää suurimman syyn kehnoon sijoitukseen sisäpelistä.

– Meillä ei löytynyt sitä meidän tapaa kotiuttaa. Erittäin usea peli jäi kiinni juoksusta tai kahdesta. Tapoja, millä sitä koetettiin korjata oli monenlaisia, mutta sitä viisasten kiveä ei löytynyt. Se on se isoin asia, mikä mietityttää.

Hyvänä asiana kaudesta Huotarille jäi päällimäisenä mieleen ulkopeli.

– Me pelattiin pääsääntöisesti erittäin hyvää ulkopeliä. Se peli olisi oikeuttanut meidät muihinkin sijalukuihin. Ulkopelin näkövinkkelistä Hannes Pekkinen, Joni Matikainen ja Joni Tervo nousivat vahvoiksi superpesispelaajiksi, Huotari kertoo tyytyväisenä.

Me pelattiin pääsääntöisesti erittäin hyvää ulkopeliä.

Mikko Huotari

Kiteen Pallolla on yli puolet joukkueesta kasassa ensi kaudeksi. Sopimuksia kaudelle 2016 on yhdeksän.

– Varmaan jonkinasteisia muutoksia tulee, mikä on hyvä, että joukkue päivittyy. Varmaan kuumeisesti seurajohdossa mietitään siitä kotiuttamisen ympäriltä, että mitä ratkaisuja pelaajapuolella siellä tehdään.

Huotarilla on halua jatkaa pelinjohtajana.

– Siinä on vielä muutamia siviilipuolen asioita ratkaistavana, ennen kuin jatkoa seuran kanssa mietitään. Minun tilanne ratkeaa varmaan pikaisesti, Mikko Huotari arvelee.