1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Okko Kamun kausi päättyy: Dima Slobodeniouk Sinfonia Lahden ylikapellimestariksi

Moskovalaissyntyinen kapellimestari on esiintynyt useilla kansainvälisillä areenoilla. Sibelius-Akatemiassa Slobodeniouk on opiskellut muun muassa Leif Segerstamin johdolla.

Kuva: Marco Borggreve

Lahden kaupunginorkesterille on nimitetty uusi ylikapellimestari. Dima Slobodeniouk aloittaa syksyllä 2016, kun Okko Kamun kausi päättyy.

Moskovalaissyntyinen kapellimestari on esiintynyt useilla kansainvälisillä areenoilla. Hän aloitteli muusiikkiopintonsa viulunsoitolla Moskovan konservatorion musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemiassa Slobodeniouk on opiskellut muun muassa Leif Segerstamin ja Jorma Panulan johdolla.

Sinfonia Lahden intendentti Teemu Kirjonen uskoo uuden ylikapellimestarin tarjoavan loistavat edellytyksen taiteellisen tason kehittämiseen ja levytys- ja kiertuetoiminnan jatkoon. Myös muusikkoja edustavaa valtuuskuntaa nimitysuutinen ilahduttaa.

– Slobodenioukilla on vahvat suomalaiset siteet, jotka yhdistyvät kovassa nousussa olevaan kansainväliseen uraan. Olen vakuuttunut, että hän pystyy tuomaan uuden, energisen näkökulman orkesterimme työskentelyyn ja tekemään houkuttelevia avauksia yhä laajemmalle yleisöpohjalle, kuvailee valtuuskunnan puheenjohtaja Petri Komulainen tiedotteessa.