Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja eroaa

Tapio Lepistö (kok.) on jättänyt eroilmoituksensa Haminan kaupunginhallitukselle. Lepistön ero ei miehen omien sanojen mukaan johdu politiikasta.

Kotimaa
Tapio Lepistö Haminan torilla
Tapio Lepistö Yle

Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Lepistö on jättänyt eroilmoituksensa kaupunginhallituksen jäsenyydestä. Samalla Lepistö jättää myös tehtävänsä kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Lepistö on jättänyt eroilmoituksensa kaupunginhallitukselle tämänpäiväisessä kokouksessa.

Lepistön eroon ei hänen omien sanojensa mukaan liity dramatiikkaa, vaan syynä on yksinkertaisesti liian vähäinen aika tehtävän hoitoon. Lepistö on siviiliammatiltaan lakimies ja yrittäjä.

- Eroon ei liity politiikkaa, dramatiikkaa tai muuta ekstotiikkaa. Olen joutunut käyttämään entistä enemmän aikaa ja priorisoimaan entistä enemmän. Välillä tuntui, että mistään ei löydy sellaista aikaa, että pystyisi hoitamaan asiat. Jostain on pakko tinkiä, ei voi mitään, Lepistö kertoo.

Jos Haminan kaupunginvaltuusto myöntää Lepistölle eron, ero astuu voimaan 1.9. Tämän lisäksi valtuuston on valittava kaupunginhallitukselle uusi puheenjohtaja sekä uusi jäsen Lepistön tilalle. Tasa-arvolainsäädännön vuoksi hallituksen uuden jäsenen tulee olla mies. Puheenjohtajan paikka on Lepistön mielestä kokoomuksen.

Lepistö on toiminut 6,5 vuotta Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Kaikkiaan Lepistöllä on takana 14,5 vuotta paikallispolitiikassa, ensin Vehkalahden ja sitten Haminan valtuustoissa. Lepistön mukaan aika erolle on sopiva nyt, kun kaupungin organisaatiouudistus on saatu vietyä loppuun.

Lepistö jatkaa edelleen kaupunginvaltuuston sekä seutuvaltuuston jäsenenä. Lepistö jatkaa myös Haminan ja Kotkan satamayhtiön hallituksessa.