Hyppää sisältöön

Sähköyhtiö ulkoistaa talous- ja laskutustoiminnot – Suunnitteilla uusi palvelukeskus

Loiste Oy suunnittelee konsernin talous- ja laskutustoimintojen siirtämistä perusteilla olevaan palvelukeskukseen. Tällä hetkellä Loiste käy neuvotteluja kolmen eri tahon kanssa.

Kuva: Tiia Korhonen / Yle

Loiste Oy on aloittanut neuvottelut konsernin talous- ja laskutustoimintojen siirtämisestä yhteistyökumppanille liikkeen luovutus -periaatteella (siirryt toiseen palveluun). Tarkoituksena on, että kumppani perustaa palvelukeskuksen todennäköisesti Kajaanin kaupungin alueelle.

– Meillä on kolme kumppaniehdokasta, jotka kaikki ovat valtakunnallisia toimijoita. Kaikkien ehdokkaiden erityisosaamisalueina ovat talous ja laskutus. Neuvottelujen pitäisi olla ohitse syyskuun loppuun mennessä, Loiste Oy:n toimitusjohtaja Markku Ryymin kertoo.

Muutos koskee arviolta 15 Loisteen työntekijää, lopullinen määrä selviää neuvottelujen yhteydessä. Työntekijät siirtyvät niin sanotusti vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen.

– Lisäksi toiveena on se, että tuleva yhteistyökumppanimme saa asiakkaita myös muualta, jolloin palvelukeskukseen tulisi vielä lisää työpaikkoja, Ryymin mainitsee.

Loiste hakee muutoksella ketteryyttä ja kilpailuetua keskittymällä ydinliiketoimintaansa. On arvioitu, että muutoksen avulla yhtiö muun muassa säästää vuosittain noin 300 000 euroa.

– Talous- ja laskutustoiminnot ovat pieni ryhmä, jonka toimintaa emme pysty itse kehittämään. Uusi palvelukeskus antaa työntekijöille tilaisuuden keskittyä omaan erityisosaamiseensa ja siinä kehittymiseen, Ryymin lisää.

Loisteen toiminnot siirtyvät uuteen palvelukeskukseen aikaisintaan marraskuun alussa.