Ranska lopettaa malesialaiskoneen osien etsinnät Réunionin saarella

Réunionilta löydettiin heinäkuussa siiven pala, jonka vahvistettiin kuuluneen kadonneelle malesialaiskoneelle. Elokuisissa etsinnöissä ei kuitenkaan ole löydetty uusia mahdollisia koneen osia, viranomaiset kertovat.

Ulkomaat
Löytynyttä koneen osaa kannettiin Reunionin saarella 29. heinäkuuta.
Löytynyttä koneen osaa kannettiin Reunionin saarella 29. heinäkuuta.Raymond Wae / EPA

Ranska on vahvistanut lopettavansa kadonneen malesialaiskoneen osien etsinnät Intian valtamerellä sijaitsevalla Réunionin saarella, uutistoimisto AFP kirjoittaa. Ranska on etsinyt kadonneen MH370-lennon osia ilmassa ja merellä kymmenen päivän ajan.

Paikallishallinnon edustaja sanoi viime perjantaina, että etsinnät lopetetaan maanantaina, jos mahdollisia lentokoneen osia ei ole sitä ennen löytynyt.

Viranomaiset kertovat AFP:n mukaan, että etsintäjoukot pidetään kuitenkin "valppaina".

Réunionin saaren rannalta löydettiin heinäkuun lopussa noin kaksimetrinen lentokoneen siiven pala. Malesian pääministeri vahvisti, että se kuului Boeing 777 -koneelle, joka katosi vuosi sitten maaliskuussa. Koneen kyydissä oli 239 ihmistä.

Siiven löytyminen herätti toiveita siitä, että mysteerikoneen kohtalo ratkeaisi vihdoin.

Etsinnöissä ei kuitenkaan ole löytynyt mitään, millä voisi olla yhteys kadonneeseen koneeseen, Réunionin paikallishallinnon edustaja Dominique Sorain sanoo lausunnossaan. Etsinnät ovat ulottuneet noin 10 000 neliökilometrin alueelle, AFP kertoo.

Uutistoimisto AP:n mukaan Ranska on ilmoittanut supistavansa etsintöjä, ei lopettavansa niitä kokonaan.

Lähteet: AFP, AP