Presidentti osallistuu sotainvalidien viimeiseen isoon juhlaan – katso suorana

Sotainvalidien Veljesliiton 75-vuotismerkkipäivää juhlistaa presidentti Sauli Niinistön kanssa yli 800 sotainvalidia, puolisoa, leskeä ja tukijäsentä ympäri Suomea.

Kotimaa
Sotainvalidien veljesliitto
Lähetys alkoi kello 13.55. Lähetys on päättynyt.

Sotainvalidien Veljesliitto järjestää tänään viimeisen ison juhlansa. Päivä käynnistyi seppeleen laskulla Hietaniemen hautausmaalla ja juhlajumalanpalveluksella Helsingin Tuomiokirkossa.

Juhlaan kuuluu myös yli 20 auton saattue, joka ajaa Helsingin keskustan läpi Mannerheimintietä pitkin Messukeskukseen, jossa kello 14 alkavan pääjuhlan Yle näyttää suorana verkkosivuillaan ja Yle Areenassa.

Sotainvalidien 75-vuotismerkkipäivän juhlapuheen pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja sotainvalidin puheenvuoron professori Veijo Saloheimo Joensuusta.

Sotainvalidien Veljesliitto on sotainvalidien vuonna 1940 perustama veteraani- ja vammaisjärjestö. Liitto pitää huolta sotainvalideista, heidän puolisoistaan ja leskistään.

Viime vuoden lopussa sotainvalideja oli elossa lähes 4 000. Heidän keski-ikänsä on yli 91 vuotta. Suurin osa sotainvalideista asuu silti edelleen kotonaan.