Louhimiehen uuden Tuntemattoman sotilaan kuvaukset käyntiin ensi kesänä

Elokuvan kokonaisbudjetti on noin seitsemän miljoonaa euroa. Samalla tehdään myös neliosainen tv-sarja.

Aku Louhimies Kuva: Yle

Aku Louhimiehen ohjaaman uuden Tuntematon sotilas -elokuvan rahoitus on varmistunut. Kuvaukset käynnistyvät ensi kesänä ja elokuva saa ensi-iltansa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden joulukuussa 2017.

Elokuvahanke on Suomen suurimpia ja mukana on suuri joukko rahoittajia ja tukijoita. Uuden Tuntematon sotilas -elokuvan kokonaisbudjetti on noin seitsemän miljoonaa euroa.

Elokuvan on määrä perustua sekä aikaisempaan Tuntemattomaan sotilaaseen että Väinö Linnan teoksen lyhentämättömään versioon, Sotaromaaniin. Elokuvan pohjalta tuotetaan myös neliosainen tv-sarja.

– Tavoitteenani on Linnan ajatuksille uskollisena kuvata tavallisten ihmisten elämää ja kokemuksia sodassa. Tämä tarina on merkittävä osa kansallista identiteettiämme, eikä siksi saa unohtua. Se, että kerromme sen modernin elokuvatekniikan keinoin, tuo tarinan lähemmäksi myös uusia sukupolvia, joilla ei ole suhdetta Linnan teokseen tai aikaisempiin elokuviin, ohjaaja Aku Louhimies sanoo.

Elokuvan suurimpia rahoittajia ovat LähiTapiola-ryhmä ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Lisäksi mukana on joukko yksityisiä sijoittajia, muun muassa Supercellin perustajajäsenet Ilkka Paananen, Mikko Kodisoja ja Niko Derome sekä tunnettu bisnesenkeli Jari Ovaskainen. Myös Veikkaus ja Elokuvasäätiö ovat mukana hankkeessa.

Yleisradio aikoo ostaa televisio-oikeudet sekä uuteen Tuntematon sotilas -elokuvaan että sen pohjalta tuotettavaan neliosaiseen tv-sarjaan.