1. yle.fi
  2. Uutiset

Harvinainen karkumatka kulki yli autonkattojen – poliisi juoksi pakenevan tutkintavangin kiinni

Tutkintavanki karkasi poliisilta Etelä-Savon käräjäoikeuden Mikkelin toimipisteen pihasta.

Kotimaan uutiset

Maanantaina Mikkelissä nähtiin perin harvinainen takaa-ajo. Omaisuusrikoksista epäilty 30-vuotias mies karkasi poliisilta käräjäoikeuden pihasta heti vangitsemisoikeuskäsittelynsä jälkeen.

– Poliisi ja vartija saattoivat miestä käsittelyn jälkeen kävellen vieressä olevalle poliisiasemalle, jossa häntä säilytetään toistaiseksi tutkintavankeudessa. Siitä se pakomatka sitten alkoi, kertoo rikosylikonstaapeli Matti Hämäläinen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Tutkintavanki ei ollut käsiraudoissa. Vanki heitti yhtäkkiä lipokkaat jaloistaan ja aloitti pakomatkan juosten läpi Mikkelin keskustan. Vankia vartioinut poliisi lähti juoksemaan vangin perään.

Viisi minuuttia kestäneen takaa-ajon aikana vanki yritti karistaa poliisimiestä kannoiltaan esimerkiksi heittämällä poliisin eteen polkupyörän. Poliisi kuitenkin tokeni tömäyksestä ja jatkoi vangin takaa-ajoa. Vanki yritti karistaa poliisia kannoiltaan juosten muun muassa kahden pysäköitynä olleen auton yli.

Mikkelin keskustan lähellä olevan Hännin urheilukentän rinteessä vanki kaatui, mutta onnistui nousemaan ylös ja jatkoi pakoaan Nuijamiestenkadulle, jossa hän yritti pysäyttää ohi ajavaa autoa. Maratonjuoksua harrastava vanhempi konstaapeli kuitenkin tavoitti vangin ja nappasi hänet kiinni. Vanki ei tehnyt kiinniotoin hetkellä vastarintaa.

– Kyllä tämä oli jokseenkin harvinainen tapaus. Kyllä niitä aina ajoittain juostaan kiinni, että silloin tällöin tapahtuu, mutta ei ihan tällaisia, Hämäläinen pohtii.

Tutkintavanki saa syytteet vangin karkaamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lue seuraavaksi