Entinen työntekijä voitti oikeusjutun Pietarin trollitehdasta vastaan – Korvausta yksi rupla

Nainen haastoi entisen työnantajansa oikeuteen maksamattomista palkoista ja puuttuneista työsopimuksista. Hän kertoo oikeusjutun päätavoitteena olleen kuitenkin tuoda propagandatehtaan toiminta julkisuuteen.

Ulkomaat

Venäjällä tuomioistuin on määrännyt trollitehtaaksi väitetyn pietarilaisyhtiön maksamaan symbolisen yhden ruplan vahingonkorvauksen entiselle työntekijälleen.

Freelance-toimittaja Ljudmila Savtšuk haastoi Internettutkimuskeskus-yhtiön oikeuteen maksamattomista palkoista ja työn teettämisestä ilman kunnollisia työsopimuksia.

Savtšuk on kuitenkin kertonut, että hän halusi oikeusjutun avulla kiinnittää yhteiskunnan huomion trollitehtailuun. Savtšukin mukaan hänen työnsä yhtiössä oli kehua netissä presidentti Vladimir Putinia ja arvostella tämän vastustajia.

Tuomioistuin määräsi nimellisen vahingonkorvauksen sen jälkeen, kun osapuolet olivat jo päässeet keskenään sopuun kuukauden palkkaa vastaavasta korvauksesta.

Savtšuk sanoo uutistoimisto AFP:lle olevansa hyvin tyytyväinen voitostaan. Saavutin tavoitteeni tuoda internettrollit esiin varjoista, hän toteaa.

Savtšuk ehti työskennellä yhtiössä kaksi kuukautta, mutta kertoo saaneensa potkut, kun oli julkaissut paikallislehdissä nimimerkillä artikkeleja, joissa tuomitsi "propagandatehtaan".

Kreml on kiistänyt, että sillä olisi mitään kytköksiä pietarilaisyhtiöön.

Lähteet: AFP