1. yle.fi
  2. Uutiset

Jalkautuuko Tuntematon sotilas Lieksaan? – Louhimiehen elokuva ensi-iltaan 2017

Aku Louhimiehen uutta Tuntematon sotilas -elokuvaa saatetaan kuvata eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Lieksa on ainakin hyvin todennäköinen kuvauspaikka. Elokuvan ensi ilta on 2017, kun Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään.

elokuvat
Salpalinjan linnoituksia Änäkäisessä Lieksassa.
Talvisodan taistelupaikat ja Salpalinnoitteet Änäkäisessä kuuluvat Rukajärven tien nähtävyyksiin.Ari Haimakainen / Yle

Uutta Tuntematon sotilas -elokuvaa tullaan todennäköisesti kuvaamaan Pohjois-Karjalassa. Aku Louhimiehen elokuvan pääkuvauspaikka on Kouvolan Vekaranjärvi, mutta myös ainakin Lieksaan on suunniteltu kuvauksia.

– Lieksassa tullaan kuvaamaan niin varmasti kuin tässä kohtaa voi varmaksi sanoa. Ohjaaja ja kuvaaja ovat tutustuneet myös muihin Pohjois-Karjalan kuvauspaikkoihin, elokuvan tuottaja Mikko Tenhunen sanoo.

Lieksassa tullaan kuvaamaan niin varmasti kuin tässä kohtaa voi varmaksi sanoa.

Mikko Tenhunen

Elokuvahanke on Suomen suurimpia ja sen kokonaisbudjetti on noin seitsemän miljoonaa euroa. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahasto tukee hanketta 60 000 eurolla. Lisäksi maakuntaliitto auttaa kuvauspaikkojen etsinnässä.

Myös pohjoiskarjalaisten elokuva-alan oppilaitosten, Karelia ammattikorkeakoulun ja Outokummun ammattiopiston, väki saattaa päästä mukaan tuotantoon.

– Tulemme käyttämään paikallista osaamista niin paljon kuin sitä löytyy. Tarkemmin toimenkuvista on vielä vaikea sanoa, Tenhunen linjaa.

Elokuvan kuvaukset käynnistyvät kesällä 2016. Uusi Tuntematon saa ensi-iltansa joulukuussa 2017.

Lue seuraavaksi