Vihreiden Niinistö rauhoittelee Äänekosken tehtaan päästöistä huolestuneita

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kannattaa Äänekosken sellutetehtaan nopeutettua lupamenettelyä. Hän myös rauhoittelee päästöistä huolestuneita.

Ville Niinistö

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kannattaa Äänekosken biotuotetehtaan nopeutettua lupamenettelyä. Niinistön mukaan lupamenettely ja ympäristövaikutusten arvioinnin nopeuden edellytyksenä on, että kansalaisten tiedonsaanti säilyy avoimena.

– Uuden nopeutetun lupamenettelyn tarkoitus on taata täysi ympäristönsuojelun taso ja olla samalla aiempaa avoimempi. Sen avulla on saatu nopeutta, koska kaikki tieto on ollut koko ajan mahdollisimman avointa, Niinistö sanoo.

Niinistö haluaa rauhoitella muun muassa kalastajia, jotka ovat olleet huolissaan Äänekosken sellutuotetehtaan päästöistä alueen vesistöihin. Huolta on aiheuttanut myös vesien lämpeneminen.

– Metsäteollisuudella on pitkä historia päästöjen hallinnasta ja minimoinnista, ala on ollut esimerkiksi kaivosteollisuutta aika paljon edellä. On selvää, että suuri tehdas aiheuttaa päästöjä, mutta uskon, että Äänekosken tehdas pystyy täyttämään lupaehtonsa, Niinistö sanoo.

Ville Niinistöä haastatteli Hilkka Säävälä.