Kansalaisopistojen kielikurssit täyttyvät – suomen kieli kasvattaa suosiotaan

Kansalais- ja työväenopistojen kielikurssit täyttyvät syksyisin ääriään myöten täyteen. Suurimmat suosikit ovat espanja ja englanti, mutta myös suomen kielen alkeiskursseille on vuosi vuodelta enemmän tulijoita.

Kotimaa
Englannin sanakirja
Yle

Kansalais- ja työväenopistojen opintoihin ilmoittautuminen on osin jo käynnissä, osin alkamassa. Kielikurssit houkuttelevat opiskelijoita vuodesta toiseen.

Varsinkin suomen kielen alkeisryhmät täyttyvät nopeasti.

Tuula Kivelä

Eniten opiskellaan espanjaa ja englantia, mutta myös harvinaisemmat kielet kiinnostavat. Esimerkiksi Tampereen seudun työväenopistossa on tarjolla 20 kielen opiskelua. Tamperelaisessa Ahjolan kansalaisopistossa myös suomen kielen kurssit ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan.

Suosituimmat kielikurssit täyttyvät nopeasti, ja opistoista kehotetaan varaamaan paikka heti kun mahdollista. Suomen kielen ryhmiä lisätään jatkuvasti lisää.

– Varsinkin suomen kielen alkeisryhmät täyttyvät nopeasti, sanoo kielten koulutuspäällikkö Tuula Kivelä Ahjolan kansalaisopistosta.

Arabiaa, hollantia ja unkaria

Suosituimpia kieliä ovat englanti, espanja ja suomi. Tampereella opistot suunnittelevat varsinkin pienten kielten opetustarjontaansa sen mukaan, mitä naapurilla ei ole. Päällekkäisyyksiä halutaan välttää.

Tampereen seudun työväenopiston johtava kieltenopettaja Katriina Toivonen-Salo kertoo, että valinnanvaraa on.

– Meillä on tarjolla 20 eri kieltä, arabiasta viron kieleen.

Ahjolan kansalaisopistossa voi päntätä 15 kieltä.

– Meillä tarjotaan esimerkiksi turkin, portugalin, unkarin, hollannin ja romanian kieliä, luettelee kielten koulutuspäällikkö Tuula Kivelä kurssitarjonnan pienimpiä kieliä.

Lempäälässä, Vesilahdella, Nokialla ja Pirkkalassa toimiva Pirkan opisto on jo saanut runsaasti ilmoittautumisia. Valittavana on 11 kieltä. Varasijalle jäämisestä ei kannata lannistua.

– Jos paikkaa ei saa, kannattaa ilmoittautua varasijalle. Tarvittaessa voimme perustaa lisäkursseja.