1. yle.fi
  2. Uutiset

Venäjän poliisi hajottanut juuston salakuljetusringin – takavarikoi 470 tonnia juoksutetta

Venäjän länsimaisille elintarvikkeille asettamat tuontikiellot ovat tällä hetkellä voimassa 5. elokuuta 2016 saakka.

Ulkomaat

Venäjän poliisi kertoo hajottaneensa laajan juuston salakuljetusringin. Kansainvälinen rinki on salakuljettanut juustoa Venäjälle kahden miljardin ruplan eli noin 27 miljoonan euron arvosta. Poliisi on pidättänyt kuusi epäiltyä.

Venäjän hallitus on tehostanut kampanjaansa kiellettyjen länsimaisten elintarvikkeiden tuontia vastaan viime viikkoina. Venäjä kielsi vuosi sitten monien länsimaisten elintarvikkeiden tuonnin maahan vastapakotteena EU:n ja Yhdysvaltain sille asettamille pakotteille.

Venäjän poliisin mukaan hajotettu salakuljetusliiga oli tuonut maahan juustonjuoksutetta. Siitä oli tehty juustoa, johon oli kiinnitetty tunnettujen kansainvälisten juustomerkkien etikettejä. Juustot oli myyty juustonjakelijoille ja suoraan kauppoihin Moskovassa. Liiga oli poliisin mukaan toiminnassa maaliskuusta lähtien.

Poliisi teki kotietsinnät 17 kotiin, varastoon ja toimistoon Moskovan alueella. Se löysi 470 tonnia juoksutetta, välineitä väärennettyjen etikettien tekemiseen ja dokumentteja, jotka poliisin mukaan todistavat laittoman toiminnan.

Venäjän elintarvikkeiden tuontikiellot ovat tällä hetkellä voimassa 5. elokuuta 2016 saakka. Maanantaihin mennessä Venäjä on ilmoittanut takavarikoineensa 321 tonnia liha-, kala- ja maitotuotteita, joista 48 tonnia on tuhottu. Vihanneksia ja hedelmiä on takavarikoitu 592 tonnia, joista 552 tonnia on tuhottu.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi