Poliisi aloitti tutkinnan Seinäjoen viikonlopun mopomiitistä

Pohjanmaan poliisi on aloittanut tutkinnan viikonloppuna Seinäjoella kokoontuneesta mopomiitistä. Kokoontumiselle ei ollut lupaa, joten poliisi teki tapahtumasta rikosilmoituksen. Minimanin parkkipaikalle kokoontui viime lauantaina runsaat 200 mopoa, mopoautoa ja kevytmoottoripyörää.

Kotimaa

Pohjanmaan poliisi on aloittanut tutkinnan viime lauantaina Seinäjoella kokoontuneesta mopomiitistä. Minimanin parkkipaikalla kokoontui yhteensä runsaat 200 pääosin 15-vuotiasta mopoilijaa.

Joukossa oli myös mopoautoja ja kevytmoottoripyöriä. Poliisi sai laittomasta kokoontumisesta useita ilmoituksia metelistä ja häiriöstä.

Komisario Pasi Ahon mukaan miitissä mopoilijat muun muassa tekivät uskaliaita temppuja ja aiheuttivat tarpeetonta vaaraa paikalla oleville.

– Poliisin kannalta suurin asia on se, että yleisellä paikalla järjestetään vaarallisia temppuiluja, Aho sanoo.

Hänen mukaansa kokoontuminen vaatisi suljetun alueen, maanomistajan luvan ja kokoontumisluvan. Koska tapahtumalle ei ollut haettu lupaa, poliisi teki meetistä rikosilmoituksen.

Parhaillaan poliisi selvittää, kuka tapahtuman järjesti. Tutkinta on siirtynyt rikospoliisille.

Sakkoja lauantain kokoontumisesta ei jaettu, vaan polisi antoi noin sadalle mopoilijalle poistumiskäskyn. Poliisi olisi myös voinut sakottaa osallistujia häiritsevästä ajosta taajamassa.

Mopomiittejä järjestetään eri puolilla Suomea Facebook-ryhmien perusteella. Oikeus on aiemmin katsonut, että tapahtuman järjestäjä on se, joka ilmoittaa sivuilla tapahtuman ajan ja paikan.