1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

SRV käynnistää osakeannin – rahaa tarvitaan kasvuhankkeisiin

Rakennuskonserni SRV:n hallitus on päättänyt 50 miljoonan euron annista perustuen nykyisten osakkeenomistajien merkintäoikeuteen. Yhtiön mukaan kerättävät varat käytetään jo käynnissä olevien ja mahdollisten tulevien kasvuhankkeiden rahoittamiseen sekä taseen vahvistamiseen.

talous

Rakennuskonserni SRV kerää varoja tuleviin kasvuhankkeisiin tarjoamalla osakkeenomistajille merkittäväksi uusia osakkeita. Yhtiön hallitus päätti tiistaina 50 miljoonan euron merkintäetuoikeusannin ehdoista.

SRV:n mukaan osakeannin taustalla ovat yhtiön isot hankkeet Suomessa ja Venäjällä. SRV listaa rahoitusta vaativiin uusiin kasvuhankkeisiin muun muassa Helsingin Kalasataman Redin, joka on paitsi SRV:n, myös Helsingin merkittävimpiä rakennushankkeita. Redin valmistuttua Helsingissä kohoaa kuusi uutta asuintornitaloa, hotelli- ja toimistotorni sekä kauppakeskus.

SRV ilmoitti myös elokuun alussa lähtevänsä mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen Pyhäjoella. Yhtiön antama sitoutumus vastaa 1,8 prosentin omistusosuutta Fennovoiman hankkeesta. SRV on mukana ydinvoimalassa sekä sijoittajana että projektinjohdossa.

SRV:n pääomistajat Ilpo ja Timo Kokkila ovat nyt julkistetussa osakeannissa mukana, he ilmoittavat sitoutuneensa merkitsemään suhteellista osuuttaan vastaavan osuuden eli yli puolet tarjottavista osakkeista.

Lue seuraavaksi