1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Putin teki sukellusveneajelun valloitetulla Krimin niemimaalla – katso video

Venäjä liitti Krimin niemimaan itseensä lähes 1,5 vuotta sitten. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut teon.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tehnyt sukellusveneajelun Mustassameressä Venäjään liitetyllä Krimin niemimaalla.
Venäjän presidentti Vladimir Putin on tehnyt sukellusveneajelun Mustassameressä Venäjään liitetyllä Krimin niemimaalla. Ajelun aikana hän kävi hyväntuulisen keskustelun pääministeri Dmitri Medvedevin kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tehnyt minisukellusveneajelun Mustassameressä valloitetulla Krimin niemimaalla. Putin kiillotti toimintamiehen kuvaansa ja ajoi tutkimaan Krimin rannikolle upotettua Bysantin aikaista laivaa. Hylky on 83 metrin syvyydessä.

– 83 metriä on melko merkittävä syvyys. Se oli kiinnostavaa, Putin kertoi jälkikäteen.

Hylky, jota Putin kävi tutkimassa, oli kaljuuna. Se löydettiin Sevastopolin edustalla aiemmin tänä vuonna.

– Asiantuntijat tutkivat vielä hylkyä. Täytyy sanoa, että näin pohjoisessa Mustassameresssä ei ole kovin monia vastaavia hylkyjä.

Putin kohtasi kansainvälisen lehdistön noustuaan sukellusveneestä ja syytti samalla Ukrainan hallitusta Itä-Ukrainan taistelujen kiihtymisestä viime viikkona.

– Valitettavasti näemme nyt konfliktin kärjistymistä. Syy ei ole [Itä-Ukrainan] Donbassin kapinallisissa, vaan kilpailevassa puolessa, Putin sanoi.

– Toivon, että siellä ei synny täysimittaisia suoria yhteenottoja.

Venäjä liitti Krimin niemimaan itseensä maaliskuussa 2014. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut teon. Itä-Ukrainan konflikti käynnistyi noin kuukausi Krimin Venäjään liittämisen jälkeen.