1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suuri tehdashalli palaa Orimattilassa – 50 miestä sammuttamassa palo-ovitehdasta

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on sammuttamassa ison teollisuushallin tulipaloa Luhtikyläntiellä. Vasmet Oy:n tehtaan sammutustyö on ollut hidasta, koska vedensaanti on ollut vaikeaa. Palomiesten urakka jatkuu iltaan saakka. Palosta on levinnyt savua lähiseudun ihmisille ja säiliöautojen täyttö haittaa liikennettä Luhtikylässä.

Kotimaan uutiset
Pelastuslaitos sammuttamassa ison tehdashallin tulipaloa Orimattilan Luhtikylässä.
Tuija Veirto / Yle

Neljän tuhannen neliön teollisuushalli palaa Orimattilassa. Tulipalo Vasmet Oy:n palo- ja teräsovia valmistavassa tehtaassa on saatu hallintaan, mutta hallin keskiosan yläpohjassa kytee yhä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Luhtikyläntielle aamuviideltä. Paloa on sammuttamassa yli 20 Päijät-Hämeeen pelastuslaitoksen yksikköä ja 50 miestä. Sammutustyö on ollut hidasta ja haasteellista, koska tehtaan lähellä ei ole vesipistettä.

– Yksiköitä ja säiliöautoja on tarvittu paljon. Vettä kuluu ja tässä ollaan ajoveden varassa. Odotamme nyt vaihtomiehistöä, jotka tulevat hoitamaan purku- ja sammutustyöt loppuun. Katon purkutyö tehdään pääosin käsin ja se vie aikaa, kuvaa päivystävä palomestari Jani Vornanen tilannetta aamukahdeksan jälkeen.

Palosta ei ole ollut vaaraa sivullisille, mutta savua on levinnyt lähialueille. Säiliöautojen liikenne ja sammutustyöt haittaavat liikennettä Luhtikylässä. Palopaikka sijaitsee lähellä Luhtikyläntien (tie 163) ja Vanhan Helsingintien (tie 140) risteystä.

Syttymissyy vielä epäselvä

Sammutustöiden Vasmet Oy:n tehtaalla arvioidaan kestävän iltaan saakka. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä – selvitettävänä on muun muassa se, onko tehtaassa meneillään olleella remontilla osuutta paloon.

Orimattilalainen perheyritys valmistaa palo- ja teräsovia sekä julkisivurakenteita. Toimitusjohtaja sai tiedon palosta jo hälytyksen tehneeltä työntekijältä.

– Yksi työntekijöistämme ulkoittaa koiraansa aina aamuviiden aikaan. Hän soitti minulle ja olin paikalla jo 5.20, kertoo Jani Vatén.

Vatén toivoo, ettei tulipalo aiheuta merkittäviä toimituskatkoksia.

– Työt eivät seisahdu, nyt vaan enemmän töitä edessä. Mahdoton vielä arvioida, miten tämä vaikuttaa, mutta ainakin toimisto- ja järjestelyasioita päästään tekemään. Täytyy vaan saada homma ja toimitukset taas pyörimään, toimitusjohtaja toteaa.

Lue seuraavaksi