Hyppää sisältöön

EU vaatii Venäjää vapauttamaan virolaisen suojelupoliisin välittömästi – "Kohver siepattu"

Eston Kohver tuomittiin venäläisessä oikeudessa keskiviikkona 15 vuodeksi vankeuteen vakoilusta.

Kuva: RU1CR

Euroopan unioni vaatii Venäjää vapauttamaan virolaisen suojelupoliisin Eston Kohverin välittömästi. Kohver tuomittiin venäläisessä oikeudessa keskiviikkona 15 vuodeksi vankeuteen vakoilusta.

– Herra Kohverin sieppaus ja myöhempi laiton pidättäminen Venäjällä on selkeä rikkomus kansainvälistä oikeutta vastaan, EU:n ulkopoliittinen edustaja Federica Mogherini sanoi lausunnossa.

Kohver joutui venäläisten vangiksi viime vuoden syyskuun 5. päivänä Viron ja Venäjän rajalla. Viron mukaan Kohver siepattiin Viron puolelta rajaa. Häntä syytettiin vakoilun lisäksi laittomasta rajan ylittämisestä ja ampuma-aserikoksista.

– Herra Kohverilta on evätty oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. Oikeudenkäynti ei ollut julkinen, Viron konsuli ei saanut olla mukana oikeuskäsittelyssä, eikä herra Kohver saanut riittävää laillista avustusta, Mogherini sanoi.

EU vaatiikin Venäjää vapauttamaan Kohverin välittömästi ja turvaamaan hänen paluunsa Viroon. Myös Viron ulkoministeri Marina Kaljurand tuomitsi välittömästi oikeuden päätöksen laittomana ja vaati Venäjää vapauttamaan Kohverin.