Thaimaan poliisi piirsi epäillystä pommittajasta kuvan – miehestä luvataan miljoonan bahtin palkkio

Miestä kuvaillaan ulkomaalaiseksi. Kahta muuta valvontakameran kuvissa näkyvää miestä epäillän teosta.

Ulkomaat
Thaimaan poliisin esittämä kuva iskun tehneestä miehestä
Thaimaan poliisin esittämä kuva iskun tehneestä miehestä 19. elokuuta.Thaimaan poliisi

Thaimaan poliisi on julkaissut yksityiskohtaisen piirroksen Bangkokin pommittajaksi epäillystä miehestä. Tiistaina poliisi julkaisi miehestä videokuvaa, joka oli peräisin Erawanin pyhäkön valvontakameroista. Tänään julkaistu piirros on tehty valvontakamerakuvien perusteella. Mies on vaaleaihoinen.

– Hänellä voi olla monikulttuurinen tausta, poliisin tiedottaja Prawut Thawornsiri sanoi.

Poliisi on luvannut miljoonan bahtin eli yli 25 000 euron palkkion tiedoista, jotka johtavat miehen pidättämiseen. Poliisi on myös pyytänut ja saanut tuomioistuimelta pidätysmääräyksen miehestä, joka sopii piirroksen kuvaukseen.

Poliisi: Mies kuului verkostoon

Kukaan ei ole ilmoittautunut pommi-iskun tekijäksi, joten teon motiivi on myös edelleen hämärän peitossa. Poliisi ei kuitenkaan usko, että mies teki pommi-iskun yksin. Valvontakamerakuvissa on havaittu kaksi muuta pommi-iskusta epäiltyä meistä.

– En epäile yhtä ihmistä, epäilen monia ihmisiä. Olen varma, että joukossa on thaimaalaisia, mutta en sano, että he kaikki ovat thaimaalaisia tai että he kaikki ovat ulkomaalaisia, kansallisten poliisivoimien päällikkö, kenraali Somyot Poompanmoung sanoi.

Poliisipäällikkö ei halunnut tarkentaa, kuinka monta ihmistä verkostoon voisi kuulua. Poliisi on kuulustellut kahta tai kolmea ihmistä pommi-iskuun liittyen.

Pääministeri: Antaudu

Thaimaan pääministeri Prayuth Chan-ocha on vedonnut kuvissa näkyvään epäiltyyn mieheen, jotta tämä antautuisi. Hän varoittaa, että mies voidaan tappaa, jotta hän ei paljastaisi verkoston muita jäseniä.

– Viranomaiset keksivät laillisen keinon pitää tämä mies turvassa. Se olisi hänelle parempi kuin piileskely. Se tekee hänen elämästään kurjaa, pääministeri Prayuth Chan-ocha sanoi.

Prayuth sanoi uskovansa, että mies oli palkattu viemään pommi pyhäkköön. Bangkokin keskustassa sijaitsevaan pyhäkköön tehdyssä pommi-iskussa kuoli 20 ihmistä ja yli 120 haavoittui. Kuolleiden joukossa on ainakin 11 ulkomaalaista, muun muassa Britanniasta, Kiinasta, Hongkongista, Indonesiasta ja Malesiasta. 68 haavoittunutta on vielä sairaalahoidossa. Heistä 12 on haavoittunut vakavasti.

Lähteet: AFP, Reuters