Kiperä tilanne: pesula meni konkurssiin – asiakkaiden tekstiilit jäivät kesäksi lukkojen taakse

Pesulan asiakkaat joutuivat kummalliseen tilanteeseen Joensuussa, kun puhelintiedusteluihinkaan ei vastattu. Tämä poiki yhteydenottoja kuluttajaviranomaiselle ja poliisille.

Kotimaa
Pesukone.
Janne Ahjopalo / Yle

Joensuulainen pesula ajautui konkurssiin, mikä heijastui ikävällä tavalla asiakkaisiin. Pesuun tuodut matot ja vaatteet jäivät lukkojen taakse. Pesulaan ei päässyt asioimaan, eikä puhelimeenkaan vastattu.

Käytännössä asiakkaat ovat joutuneet odottamaan tekstiilejään koko kesän, koska pesulan konkurssihakemus pantiin vireille Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen jo kesäkuussa. Asiakkaat ovat ottaneet yhteyttä kuluttajaviranomaiseen ja poliisiin.

Joitakin mattoja olemme jo luovuttaneetkin asiakkaille kaiken selvittelykiireen keskellä.

Johanna Lehtinen

Mattojaan ja vaatteitaan odottavien asiakkaiden piina on nyt päättymässä. Käräjäoikeus asetti yrityksen konkurssiin 11. elokuuta, ja tällä hetkellä asioita hoitaa joensuulainen asianajotoimisto.

– Joitakin mattoja olemme jo luovuttaneetkin asiakkaille kaiken selvittelykiireen keskellä, kertoo lakimies Johanna Lehtinen asianajotoimisto Ismo Nurmela Oy:stä.

Ensimmäinen virallinen luovutustilaisuus järjestetään asiakkaille perjantaina 21. elokuuta kello 10-12 Joensuun Pesulan tiloissa osoitteessa Raivaanjantie 4. Omia tekstiilejään voi lisäksi kysellä suoraan asianajotoimistosta.

Myös kuluttajaviranomaiselle tilanne on ollut kinkkinen: riitoja ratkovat kuluttajaoikeusneuvojat eivät ole saaneet yhteyttä pesulaan. Myöskään Yle Uutiset ei tavoittanut yrityksestä vastanneita henkilöitä kommentoimaan tapausta.