1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Vanhanen: Isänmaallisuutta ei saa päästää lokeroitumaan pelkästään ääriliikkeille

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matti Vanhasen mukaan Olli Immosen (ps.) aiheuttamasta kohusta keskusteltiin keskustan kesäkokouksessa välillisesti. Vanhasen mukaan keskusta luottaa siihen, että perusuomalaiset käsittelee asian omassa ryhmässään.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen patistaa kansakunnan maltillista enemmistöä aktiivisuuteen, jotta isänmallisuus ei pääsisi lokeroitumaan pelkästään ääriliikkeiden aatteeksi.

– Isänmaallisuutta ei saa päästää lokeroitumaan pelkästään yhteen ajatussuuntaan, tällaiseen ääriajatussuuntaan. Siinä mielessä meidän, tällaisen maltillisen enemmistön pitää nyt olla aktiivisia, Vanhanen sanoi tänään keskiviikkona keskustan kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa.

Hän muistutti, että Suomi on täyttämässä pian sata vuotta ja isänmaallisuus on senkin vuoksi nyt ajankohtainen asia.

– Me olemme kaikki saman auringon alla syntyneitä. Ihmisiä ei pidä jaotella ihonvärin, kulttuurin, uskonnollisten taipumusten, kielten kautta. Suomi muodostuu erilaisuuksista, Vanhanen pohti.

Vanhasen mukaan kansanedustaja Olli Immosen (ps.) Facebook-kirjoituksen nostattamasta kohusta keskusteltiin keskustan kokouksessa keskiviikkona välillisesti.

– Varsinaisesti tätä Immosen tapausta ei ollut keskustelussa, mutta siihen ilmiöön liittyen oli keskustelua, Vanhanen selitti.

Vanhaselta kysyttiin, aikooko keskusta vaatia perussuomalaisilta jonkinlaisia toimenpiteitä.

– Eduskuntaryhmien välillä on se työnjako, että jokainen hoitaa omansa. Me luotamme siihen, että he ovat ilmoittaneet, että he käsittelevät asiat omalta osaltaan eduskuntaryhmässään.