1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tapio Rautavaara -festarit olivat vaarassa peruuntua – Esiintymislavan katoksesta vuosien kiista

Muusikko Tapio Rautavaaran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävät festarit meinasivat peruuntua viime metreillä. Osa esiintyjistä ei olisi suostunut esiintymään ilman katosta.

Kotimaan uutiset
Tapio Rautavaara laulaa ja soittaa kitaraa TV2:n ohjelmassa Kurvi.
Antero Tenhunen

Muusikko Tapio Rautavaaran kunniaksi järjestettävä festivaali Helsingin Oulunkylässä oli vaarassa peruuntua esiintymislavasta puuttuvan katoksen vuoksi. Tänään alkava kolmipäiväinen tapahtuma pelastui kuitenkin viime hetkellä, kun katos saatiin pystyyn pari päivää sitten.

Festarit järjestetään Maexmontanin puistossa, jota hoitaa Helsingin rakentamispalvelu Stara. Esiintymislavan katos on Staran hallussa, mutta sen pystyttäminen on aiheuttanut päänvaivaa joka vuosi. Staran tuotantopäällikön Sami-Petteri Mäkisen mukaan Stara ei suostu kasaamaan katosta, ellei joku maksa työstä.

– Katoksen pystyttäminen ei kuulu puiston hoitamiseen. Pystytimme sen taas tänä vuonna, kun saimme lupauksen, että joku maksaa sen. Emme kyllä yhtään tiedä, että kuka, Mäkinen kertoo.

Viikon kestänyt päänsärky loppui

Oulunkylän Seurahuoneen aluetyöntekijä Katri Laaksonen kertoo, että asiasta on väännetty kättä jo kuusi vuotta. Aiempina vuosina katoksen pystytyksen on maksanut kiinteistöviraston Tilakeskus, mutta nyt rahoittaja on täysi arvoitus.

– Onko oikein, että Stara laskuttaa oman katoksensa pystyttämisestä omaan puistoonsa? Laaksonen ihmettelee.

Stara tekee töitä tilauksesta. Sami-Petteri Mäkinen toivoo, että maksaja löytyy.

– Minulla on ollut periaate, että jos se kerran jää omaan piikkiin, niin toista kertaa ei enää tehdä. Emme me tästä konkurssiin mene, mutta jos maksajaa ei löydy, niin emme varmasti pystytä sitä uudestaan, Mäkinen sanoo.

Laaksonen on tyytyväinen, että katos lopulta pystytettiin. Katoksella on tärkeä merkitys akustiikan kannalta, eikä osa esiintyjistä olisi suostunut esiintymään taivasalla. Katoksen puuttuminen olisi tarkoittanut tapahtuman peruuttamista.

– Viikon kestänyt päänsärkyni loppui viimeinen. Tämä tapahtuma on niin tärkeä oulunkyläläisille, ja on ihanaa, että saamme sen sittenkin järjestettyä, Laaksonen kertoo.

Tapio Rautavaara -festarit järjestetään muusikon 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Rautavaara on kotoisin Oulunkylästä.

Lue seuraavaksi