Star Wreckille tulossa jatko-osa – sijoittuu tulevaisuuden Neuvostoliittoon

Päivälleen kymmenen vuotta sitten julkaistun Star Wreckin jälkeen tekijät suunnittelevat elokuvalle jatko-osaa. Ensin kuitenkin kuvataan lyhytelokuva, joka on tarkoitettu johdannoksi.

kulttuuri
Elokuvajuliste
Jussi Lehtiniemi

Star Wreck -ohjaaja Samuli Torssonen istahtaa tuoliin ja kertoo olevansa juhlatuulella. Alkuperäinen Star Wreck: In the Pirkinning julkaistiin torstaina päivälleen kymmenen vuotta sitten.

Se on neuvostoutopia, jossa kommunismi on toteutunut ja kaikki toimii ydinenergialla. Luvassa on paljon ydinräjähdyksiä.

Jussi Lehtiniemi

Juhlapäivän kunniaksi tekijät tiedottavat suunnittelevansa parhaillaan elokuvan jatko-osaa. Ensin kuvataan lyhytelokuva, joka toimii johdantona tulevaan pitkään elokuvaan.

Tällä kertaa tarinan alustana on tulevaisuuden Neuvostoliitto.

Elokuvan ohjaaja Jussi Lehtiniemi kertoo, että kyseessä on uusi maailma, joka ei ammenna suoraan mistään olemassa olevasta scifistä, vaan luo omat sääntönsä.

– Se on neuvostoutopia, jossa kommunismi on toteutunut ja kaikki toimii ydinenergialla. Luvassa on paljon ydinräjähdyksiä, Lehtiniemi sanoo.

Kommunismin paluu tulevaisuuteen

Neuvostoliittoidea on Samuli Torssosen kehittämä.

Samuli Torssonen ja Jussi Lehtiniemi.
Samuli Torssonen ja Jussi Lehtiniemi halusivat tulla kuvatuksi neuvostotyyliin Tampereen ortodoksisen kirkon edessä.Ville Vaarne / Yle

– Minua kiinnosti ajatus kommunistisesta yhteiskunnasta, jossa ei ole rahaa, Torssonen sanoo.

Ydinvoimakriittisyyttä ja kommunismin ihannointia? Alkaa kuulostaa siltä, että elokuvan tekijöillä on jonkinlainen vihervasemmistolainen missio.

Ohjaaja Jussi Lehtiniemelle tulee kiire torjua väite.

– On turha luulla, että sitoutuisimme aatteellisesti siihen suuntaan, hän sanoo.