Thaimaa pyytää Interpolilta apua pommimiehen etsinnässä

Thaimaan poliisipäällikön mukaan ainakin kymmentä ihmistä epäillään pommi-iskuun osallistumisesta. Yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin ei kuitenkaan ole syytä epäillä.

Ulkomaat
Nainen sytyttää suitsukkeita pyhäkön edustalla.
Nainen sytyttää suitsukkeita pyhäkön edustalla 19. elokuuta.Barbara Walton / EPA

Thaimaan poliisi aikoo pyytää kansainvälisen rikospoliisijärjestö Interpolin apua Bangkokin pommi-iskun epäillyn päätekijän etsinnöissä. Poliisi pitää mahdollisena, että mies on paennut maasta, mutta se on epävarmaa.

– Aiomme pyytää apua Interpolilta tänään, kenraalimajuri Apichart Suriboonya Thaimaan Interpol-yksiköstä kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Eilen keskiviikkona poliisi julkaisi piirroskuvan epäillystä pommittajasta. Häntä on kuvailtu pitkäksi, ulkomaalaiseksi mieheksi. Thaimaan poliisi on saanut useita vihjeitä epäillystä pommittajasta piirroskuvan julkaisemisen jälkeen.

– Olemme saaneet yleisöltä paljon vihjeitä sen jälkeen, kun julkaisimme piirrosluonnoksen. Tutkimme johtolankoja, poliisin tiedottaja Prawut Thavornsiri sanoi AFP:lle.

Tiedoista, jotka johtavat miehen pidättämiseen, on luvattu miljoonan bahtin eli yli 25 000 euron palkkio. Miehestä on pidätysmääräys, jossa häntä syytetään harkitusta murhasta, murhayrityksestä ja pommin valmistuksesta.

Poliisi: Verkostossa kymmenen henkeä

Thaimaan poliisipäällikön mukaan ainakin kymmenen ihmisen epäillään pommi-iskuun osallistumisesta. Poliisi on aiemminkin sanonut, että se pommi-iskusta kokonaista verkostoa.

– Valmisteluihin osallistui useita ihmisiä. Osa piti vahtia kaduilla, osa valmisti pommin, ja osa oli paikan päällä. Lisäksi osa tunsi pakoreitin. Heitä on täytynyt olla vähintään kymmenen, poliisipäällikkö Somyot Poompanmuang kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Thaimaalaisen armeijan edustajan mukaan ei kuitenkaan ole syytä epäillä, että iskulla olisi yhteyksiä kansainväliseen terroristiryhmään.

Bangkokin keskustassa sijaitsevaan pyhäkköön maanantaina tehdyssä pommi-iskussa kuoli 20 ihmistä ja yli 120 haavoittui.

Lähteet: AFP, Reuters, AP