Poliisikin hämmästelee: Kuinka monimutkaista voi olla oluen ostaminen kioskista?

Lieksalainen poliisi oli palaamassa kotiin työvuorostaan ja hämmästyi, kuinka mutkikasta pelkän saunaoluen ostaminen voi olla. Alkoholilaki ei tilanteessa jousta.

Kuva: Kaappaus Lieksan Autogrilli Oy:n Facebook-sivulta

Lieksalainen vanhempi konstaapeli Ari Eskelinen kummastelee, kuinka monimutkaista saunaoluen ostaminen voi olla grillikioskista. Eskelinen oli palaamassa työvuorosta kotiin, kun selvisi, ettei myyjä voikaan ojentaa kioskin luukusta paria olutta.

Koen tämän turvallisuusriskinä.

Leena Tuomainen

Myyjä ohjasi Eskelisen kioskirakennuksen taakse ja päästi asiakkaan takaovesta sisälle, jossa juomien luovutus tapahtui.

Lieksan Autogrilli Oy:n yrittäjä Leena Tuomainen vahvistaa tapahtuneen ja ihmettelee tiukkaa vähittäismyyntilupaa.

– Asiakas pitää päästää sisälle takaoven kautta myyntitiloihin. Koen tämän turvallisuusriskinä, sanoo Tuomainen.

Myös poliisi Ari Eskelisen mielestä lukitun takaoven avaaminen asiakkaille on turvallisuusriski. Eskelinen on lähestynyt tapauksesta avoimella kirjeellä kansanedustaja Kari Kulmalaa (ps.) joka on itsekin poliisi.

Kansanedustaja toteaa Yle Uutisille, että aikoo viedä asiaa eteenpäin.

– Vien tämän ensin omalle eduskuntaryhmälleni tiedoksi, kertoo Kari Kulmala.

Se, että kioski ei voi myydä alkoholijuomia luukusta ulos, pohjautuu alkoholilain perusteella myönnettyyn vähittäismyyntilupaan.

– Anniskelupaikasta ei saa myydä alkoholia ulos, vaan vähittäismyynnin on tapahduttava erillisistä sisätiloista, joihin lupa on myönnetty, perustelee Itä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Ulla Kuosmanen.