Poliisi: Kaksi miestä otettu kiinni Stubbin kodin ilkivallasta

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kodin pihalle tunkeuduttiin ja ikkunoita rikottiin tiistain vastaisena yönä. Stubb oli perheineen nukkumassa, kun he heräsivät lasin rikkoutumiseen.

Uusimaa
Turvakameran kuva.
Turvakameran kuva Espoolaisen yksityisasunnon ja päiväkodin turmelijoiksi epäillyistä nuorista miehistä Espoossa aamuyöllä 18. elokuuta 2015.Poliisi

Kaksi miestä on otettu kiinni epäiltynä valtiovarainministeri Alexander Stubbin (siirryt toiseen palveluun) (kok.) kodin ilkivallasta, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Nuoria miehiä epäillään maanantain ja tiistain välisenä yönä Espoon Haukilahdessa ja Westendissä tehdyistä kolmesta vahingonteosta.

Yksi teoista kohdistui valtiovarainministerin asuntoon ja kaksi muuta alueella olevaan kouluun ja päiväkotiin. Tekijät rikkoivat rakennusten ikkunoita.

Poliisi tarkensi rikosnimikkeitä torstaina puoliltapäivin. Stubbin asunnon ilkivaltaa tutkitaan törkeänä kotirauhan rikkomisena ja vahingontekona. Esitutkinnassa selvitetään onko omaisuuden vahingoittamisen lisäksi ollut tarkoitus vahingoittaa talon asukkaita.

Päiväkodin ikkunoiden rikkomista tutkitaan vahingontekona ja koulun törkeänä vahingontekona.

20- ja 21-vuotiaat epäillyt ovat asuneet tekoalueella pitkään, eikä heillä ole poliisin mukaan aiempaa rikollista taustaa.

Epäiltyjen kiinniotto tapahtui keskiviikkona alkuillasta.

Toinen nuorista oli tunnistettu median julkaisemista valvontatallennekuvista, ja tästä syystä hän ilmoittautui itse poliisille Kirkkonummella.

Poliisin tutkinnassa selvisi nopeasti myös toisen epäillyn henkilöllisyys ja hänet otettiin kiinni Espoossa.

Miehiä epäillään rikoksista todennäköisin syin. Poliisin mukaan esitutkinta on asianosaisten kuulustelujen osalta alkuvaiheessa.