Satakunnan Työstä useita tarjouksia – Aki Nummelin haluaa päätoimittajaksi

Työväenlehden nykyinen julkaisijayhtiö Kansan Uutiset on päättänyt lopettaa Porissa ilmestyvän vasemmistolehden julkaisun vuodenvaihteessa. Lehtiyhtiö on saanut useita tarjouksia lehdestä: yhden tarjouksen taustalla on kunnallispoliitikko Aki Nummelin (vas.) ja toisen taustalla vasemmistoliiton piiri.

media
Pöydällä Satakunnan Työ -lehti.
Antti Laakso / Yle

Kansan Uutiset Oy on saanut useita tarjouksia Porissa ilmestyvän Satakunnan Työn julkaisuoikeuksista. Lehtiyhtiön toimitusjohtaja Pirjo Virtaintorppa kertoo, että julkaisuoikeuksien siirrosta päätetään viikon päästä lehtiyhtiön hallituksessa.

– Tarjouksia on tullut useita. En voi kommentoida niitä tämän enempää. Esittelen kaikki tarjoukset lehtiyhtiön hallitukselle. Uskon, että Satakunnan Työn julkaisu jatkuu näiden tarjousten pohjalta, Virtaintorppa sanoo.

Piiri haluaa lehden

Satakunnan Työn julkaisu nykymuodossa loppuu vuodenvaihteessa. Lehteä tähän saakka julkaissut Kansan Uutiset lopettaa julkaisun vasemmistoliiton viestintätuen vähenemisen takia.

Uskon, että Satakunnan Työn julkaisu jatkuu näiden tarjousten pohjalta.

Kansan Uutisten toimitusjohtaja Pirjo Virtaintorppa

Yksi Satakunnan Työn julkaisusta kiinnostunut taho on vasemmistoliiton Satakunnan-piiri. Piiri on neuvotellut lehden viikoittaisen julkaisemisen jatkosta Varsinais-Suomen vasemmistolaisten kanssa, mutta ainakaan vielä nämä neuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta.

Satakunnan vasemmistopiiri on anonut julkaisuoikeuksia itselleen. Käytännössä lehden julkaisu jatkuisi nettilehtenä ja muutaman kerran vuodessa ilmestyvänä paperiversiona. Piiri pohtii myös työntekijän palkkaamista lehdentekoa varten.

KSL ja Nummelin kiinnostuneita

Toinen kiinnostunut taho on Kansan Sivistystyön Liiton Porin-opintojärjestö, jonka taustalla toimii porilainen kaupunginvaltuutettu Aki Nummelin (vas.).

– Olemme tehneet tarjouksen Kansan Uutiset Oy:lle. Tavoitteena on jatkaa Satakunnan Työn jokaviikkoista julkaisua. Tämä on taloudellisesti kannattavaa, koska karsimme kiinteistä kuluista. Lehden ainoa toimittaja olisin minä, Nummelin kertoo.

Nummelin sanoo olevansa valmis tekemään kovasti töitä sanomalehden jatkon eteen. Hän suunnittelee, että lehdellä ei enää olisi avustajakaartia, vaan kaikki jutut kirjoittaisi hän itse.

Lehden ainoa toimittaja olisin minä.

Kunnanvaltuutettu Aki Nummelin

Vasemmistoliiton lehti

Nummelin sanoo omana ja KSL:n opintojärjestön motiivina olevan, että Satakunta tarvitsee vasemmistolaisen sanomalehden. Hän kertoo aloittaneensa Satakunnan Työn avustajana 13-vuotiaana vuonna 1983.

Aki Nummelin kertoo, että opintojärjestö haluaa aloittaa lehden julkaisun kokeiluna jo tänä vuonna yhdessä nykyisten toimijoiden kanssa. Syynä on se, että lehden kannalta tärkeää ilmoitushankintaa on pystyttävä jatkamaan myös mahdollisen uuden julkaisijan aikana.

Satakunnan Työ on ilmestynyt syksyllä 69 vuotta. 90-luvulle saakka lehti oli SKDL:n ja kommunistien lehti, nyttemmin vasemmistoliiton äänenkannattaja.