1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Joukkorahoituskampanja onnistui – Pelattava museo perustetaan Tampereelle

Suomen pelimuseon joukkorahoituskampanja on saavuttanut tavoitteensa. Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojektina syntyvä pelimuseo avataan Tampereen Vapriikissa runsaan vuoden kuluttua.

Kuva: Mika Jyrävä / Yle

Suomen pelimuseo avataan Tampereella Museokeskus Vapriikissa loppiaisena 2017. Asia varmistui, kun museon joukkorahoituskampanja saavutti 50 000 euron minimitavoitteeseensa. Pelikonepeijoonien Mikko Heinosen mukaan suurimmat yksittäiset rahoittajat ovat Supercell ja Housemarque.

– Supercellin todella avokätinen 10 000 euron tuki on käytännössä varmistanut sen, että Suomen pelimuseo avautuu suunnitelmien mukaisena. Myös Housemarquen 5000 euron panos on jätetty vastikään.

Pelimuseosta vastaava tutkija Outi Penninkangaskin on tyytyväinen rahoituskampanjan tähänastiseen tulokseen. Tukijoita on jo nyt yli 500.

Vapriikin toiseen kerrokseen tuleva museo on Suomen ensimmäinen pelaamiseen keskittyvä museo ja yksi harvoista koko maailmassa. Sen tarkoitus on kertoa suomalaisen pelaamisen monikymmenvuotinen historia asianmukaisissa puitteissa. Tilaa pelikoneille ja pelaajille ollaan varaamassa kaikkiaan 400 neliömetriä.

Pelimuseon puuhaajat jännittävätkin nyt joukkorahoituskampanjan loppukirin onnistumista.

– Joukkorahoituksen 50 000 euron minimitavoitteen täyttyminen mahdollistaa sen, että museosta tulee kävijöilleen elämyksellinen kokemus, museo, jossa pääsee myös pelaamaan. Lopullinen tavoite on 100 000 euroa.  Kampanja on auki 30.9. saakka ja siihen voi osallistua esimerkiksi ostamalla Mesenaatin kautta pääsylipun museoon ennakkoon.

Pelimuseon joukkorahoituskampanja toteutetaan Mesenaatti.me-palvelun kautta.