Uusien opiskelijoiden asunnon metsästys on vilkkaampaa kuin viime vuonna

Rovaniemen opiskelija-asuntosäätiö Domus Arcticalle on tullut heinä- ja elokuun aikana yhteensä yli 600 hakemusta, joista uusien opiskelijoiden oli vajaa 500. Heinäkuussa uusien opiskelijoiden hakemuksia tuli enemmän kuin vuosi sitten.

opiskelijat
Domus Arctica
Heinä-elokuussa Domus Arctica -säätiö majoittaa 400 uutta opiskelijaa.

Heinä- ja elokuu ovat kiireisiä opiskelija-asuntosäätiössä. Rovaniemen opiskelija-asuntosäätiö Domus Arcticalle tuli hienäkuussa 411 uusien opiskelijoiden hakemusta. Elokuun laskenta on vielä kesken, mutta tähän mennessä asuntoa on hakenut 80 uutta opiskelijaa.

Viime vuonna heinäkuussa asuntoa haki 308 uutta opiskelijaa. Elokuussa 2014 uusien opiskelijoiden hakemuksia oli 120.

Vuositasolla Domus Arctican asunnoilla on ollut viime vuotista vähemmän kysyntää. Tänä vuonna hakemuksia on tullut tammi- ja heinäkuun välillä 250 vähemmän kuin vuosi sitten.

Puolet saavat soluasunnon

Elo-syyskuussa solmitaan noin 400 vuokrasopimusta. Lukumäärä on 20 prosenttia Domus Arctica-säätiön koko vuoden aikana tehtävistä sopimuksista.

–Kesän alkuun mennessä asuntoja on vapautunut 429. Ne menevät syksyllä uusille opiskelijoille, asiakaspalvelupäällikkö Kaisamarja Nikkarinen sanoo.

Puolet uusista opiskelijoista, jotka hakevat soluasuntoa, saavat asunnon. Sen sijaan harvat saavat yksiön. Vain viisi prosenttia uusista opiskelijoista, jotka hakevat vain yksiötä, saavat yksiön.

Kiintiö vaihto-opiskelijoille

Domus Arctica -säätiö on varautunut myös korkeakoulujen vaihto-opiskelijoihin. Kuntotie 3:n ja 5:n taloista on varattu yhteensä 234 asuntoa ulkomaalaisille vaihto-opiskelijoille. Lapin yliopiston opiskelijoille on varattu 180 asuntoa. Lapin ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelijoille on 54 asuntoa.