Vauhtiajot siirtyy elokuulle

Seinäjoen Vauhtiajot siirtyy heinäkuun viimeisltä viikonlopulta elokuulle. Syynä on Jyväskylän MM-rallin siirtyminen Vauhtiajojen kanssa samalle viikonlopulle.

urheilu
Vauhtiajojen legends-autoja
Vauhtiajot ajetaan ensi kesänä vasta elokuun puolella. Syynä on muutos Jyväskylän MM-rallin ajankohtaan.Yle / Mari Latva-Karjanmaa

Seinäjoen Vauhtiajot järjestetään ensi vuonna viikkoa totuttua myöhemmin. Syynä on Jyväskylän MM-ralli, joka siirtyy pidettäväksi heinäkuun viimeiselle viikonlopulle eli Vauhtiajojen nykyiselle paikalle.

Tapahtuman promoottorin Kalle Keskisen mukaan MM-rallisarjan aikataluluja on muutettu, eikä molempia kisoja ole järkevää järjestää samana viikonloppuna.

– Meillä on Seinäjoella ensi kesänä paljon tapahtumia. Omien perinteisten kesätapahtumien lisäksi on Kalevan kisaa ja Asuntomessut ja niin edelleen. Nämä eivät kuitenkaan vaikuta Vauhtiajojen päivämäärän muutokseen, Keskinen selvittää.

Ensi vuonna Vauhtiajojen ajankohta on 4.-7. elokuuta. Tuolloin tapahtuma järjestetään kolmannentoista kerran.

Tapahtuman ideaa ei muuten muuteta, ja rata-autoilijat ajavat tuolloin Seinäjoen Kirkkokadulla ja Kapernaumin teollisuusalueella.

Keskisen mukaan Seinäjoen Vauhtiajoille muutos sopii todella hyvin.

– Ratakilpailun näkökulmasta elokuut ovat olleet oikein hyviä kelien puolesta. Musiikkitapahtumien osalta tuo elokuun ensimmäinen viikonloppu on paljon rauhallisempi, joten sekin on vain plussaa.

Tänä vuonna Vauhtiajot keräsi Seinäjoelle yhteensä noin 52 000 rockin ja autourheilun ystävää.