1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sipilä kertoo yhteiskuntasopimuksen kohtalosta – Yle näyttää suorana

Yle näyttää pääministerin virka-asunnon Kesärannan tapahtumat suorana verkossa noin kello 19.25 alkaen.

Kotimaan uutiset
Juhani Salonius, Juha Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb tiedotustilaisuudessa Kesärannassa
Pääministeri tiedotti lopputuloksesta torstai-iltana. Yhteiskuntasopimusta ei syntynyt. Lähetys on päättynyt.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tiedottaa yhteiskuntasopimuksen kohtalosta tänään torstaina illalla. Tiedotustilaisuus alkaa pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa sen jälkeen, kun neuvotteluosapuolten kokous on päättynyt.

Sipilä kertoi aiemmin tänään Twitterissä tapaavansa työmarkkinajärjestöjen edustajia Kesärannassa kello 19. Hän lupasi, että lopputuloksesta tiedotetaan sen jälkeen. Yle näyttää Kesärannan tapahtumat suorana verkossa noin kello 19.25 alkaen. Kesärannan tiedotustilaisuuden tarkka ajankohta on vielä auki.

Työmarkkinakeskusjärjestöt keskeyttivät tänään puolilta päivin neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta. Sopimuksen selvitysmies Juhani Salonius antoi sen jälkeen neuvotteluista raportin pääministerille.

Osapuolet tapasivat Kesärannassa myös eilen keskiviikkona. Tuon tapaamisen jälkeen Sipilä arvioi, että osapuolet ovat yhä liian kaukana toisistaan eikä ole todennäköistä, että yhteiskuntasopimuksesta päästäisiin yhteisymmärrykseen perjantaihin mennessä.

Sipilä on asettanut perjantain neuvotteluille ehdottomaksi takarajaksi. Tuolloin työmarkkinaosapuolten on määrä viimeistään ilmoittaa, lähtevätkö ne neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta.

Lue seuraavaksi