1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingissä suudeltiin sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta

Helsingissä kampanjoitiin tänään sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta suudelmin. Tempaus järjestettiin Helsingin keskustassa Aito avioliitto –yhdistyksen kampanjapisteen luona.

Kotimaan uutiset
mielenosoitus suudelma sukupuolineutraali avioliittolaki
Helsingissä kampanjoitiin sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta suudelmin. Antti Kolppo / Yle

Sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajat saapuivat tänään lounastunnilla vaihtamaan suudelmia Aito avioliitto –kampanjateltan luo Helsingin keskustaan.

Tempaus järjestettiin Simonpuistikossa, missä sijaitsee Aito avioliitto –yhdistyksen kampanjapiste. Yhdistys kerää kannattajia kansalaisaloitteelle sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi.

Mielenilmauksen ideoineen Suvi Auvisen mukaan tarkoitus ei kuitenkaan ollut hakea konfliktia.

– Minun ajatus oli ihan se, että tosi usein ihmiset pelkää jotain, mitä he eivät tunne. Eli mennään rauhanomaisesti näyttämään näille ihmisille, että tällä heidän vastustamallaan asialla on kasvot. Että siellä on ihan oikeita, tavallisia ihmisiä taustalla. Tilanne pysyi asiallisena puolin ja toisin, Auvinen kertoo.

Paikalla muutamia kymmeniä suutelijoita

Auvinen arvioi, että tempaus keräsi paikalle muutaman kymmenen suutelijaa. Tempauksen Facebook-sivulla kutsuttiin mies-, nais-, queer- ja non-hetero-parit suutelemaan lounastunnilla Aito avioliitto-teltan luo.

– Muutama ihminen tuli sanomaan, että miksi me tultiin häiritsemään heitä ja loukkaamaan heidän sananvapauttaan. Tätä en täysin ymmärrä, koska kukaan ei esimerkiksi mennyt heidän teltalleen, he saivat jatkaa ihan normaalisti aloitteensa nimienkeruuta. Minun mielestäni he harjoittavat omaa sananvapauttaan ja me harjoitamme omaamme. Me olemme Helsingin kaupungissa kadulla, niin kyllähän siinä saa kuka vaan pussata ketä vaan, Auvinen toteaa.

Auvinen kertoo suutelijoiden olleen kadulla teltan edessä.

Lasipalatsin kulmilla on jo muutaman viikon ajan näytetty avoimesti ärtymystä Aito avioliitto -kampanjaa vastaan. Aito avioliitto -yhdistyksen koju on muun muassa joutunut ilkivallan kohteeksi ja kampanjateltan viereisissä toimistoissa ja liikehuoneistoissa on liehutettu ikkunoista sateenkaarilippuja vastalauseeksi kampanjalle.

Lue seuraavaksi