Omasairaala etsii paikkaa Kuopiosta: "Kuokan pitää olla maassa tämän vuoden puolella"

Vielä ei ole selvillä, rakennetaanko Kuopioon kokonaan uusi kiinteistö vai hyödynnetäänkö jo olemassa olevia tiloja. OP-finanssiryhmään kuuluva sairaala aikoo aloittaa Kuopiossa kesällä 2017.

terveys
Omasairaalan logo
Yle

OP-finanssiryhmään kuuluva Omasairaala etsii parhaillaan tiloja tai uudisrakennuksen paikkaa Kuopiosta. Tavoitteena on, että sairaala aloittaisi toimintansa kaupungissa kesällä 2017.

Tällä hetkellä vain Helsingissä toimiva Omasairaala laajenee ensi kesänä Tampereelle, Oulun vuoro on noin puoli vuotta Tampereen jälkeen.

Tavoitteena on löytää Kuopiossa sairaalalle keskeinen paikka hyvien liikenneyhteyksien päässä. Tilatarve on 2 000 - 4 000 neliömetriä.

– Toiveissa on, että tiloissamme olisi mahdollisimman vähän kerroksia ja vapaa huonekorkeus saisi olla vähintään viisi metriä. Muun muassa leikkaussalit vaativat teknisiä ratkaisuja välikattoon, kertoo Omasairaalan toimitusjohtaja Harri Aho.

Ahon mukaan vielä ei ole selvillä, rakennetaanko Kuopioon kokonaan uusi rakennus vai hyödynnetäänkö jo olemassa olevia tiloja.

– Jos päädymme uudisrakennukseen, kuokan pitää olla maassa tämän vuoden puolella.

Kyse on joka tapauksessa kymmenien miljoonien eurojen investoinnista. Yhden sairaalan työntekijätarve on noin sata ihmistä.

– Jos ostamme kiinteistön, se on itsessään iso investointi. Tämän jälkeen puhutaan, millä neliöhinnalla sairaala pystytään rakentamaan. Karkea luku on noin 1,5 miljoonaa euroa per leikkaussali, Aho sanoo.

Omasairaala on Suomen ensimmäinen vakuutusyhtiön omistama sairaala.