Imatran Inkeri Mirja Borgström: "Imatra Spirit elää ja voi hyvin"

Imatran 46. Inkeri on kulttuurin monitoiminainen ja yrittäjä Mirja Borgström. Hän kehuu imatralaisia rohkeiksi ja innostuviksi ihmisiksi, jotka pistävät tuulemaan eivätkä vain suunnittele.

Imatra
Mirja Borgström on 46. Imatran Inkeri.
Ulla Ylönen

Mirja Borgström hehkuttaa Imatran henkeä, Imatra Spiritiä.

– Hyvänä esimerkkinä on se tapahtumien kirjo, jolla Big Bandien jättämä aukko tänä kesänä paikattiin, sanoo Imatran Inkeriksi valittu Borgström.

–Venäläinen yhteistyökumppanini Konstantin Tashkin aisti Imatra Spiritin heti ensimmäisellä Imatran-käynnillään, sanoo Borgström.

Lähes 40 vuotta imatralaisena

Erilaisissa kulttuurin, matkailun ja markkinointialan tehtävissä toiminut Borgström on alunperin Lappeenrannan tyttöjä.

Imatralainen hänestä tuli vuonna 1977, ja siitä lähtien hän on tehnyt Imatraa tunnetuksi monin tavoin: Muun muassa kaupungin teatterisihteerinä, markkinointipäällikkönä, kulttuuritoimenjohtajana ja nykyisin yrittäjänä.

Viimeisin Borgströmin ponnistuksista on Imatra Ballet, vuoden vaihteeseen ajoittuva balettigaala, jonka ohjelmistosta vastaa pietarilainen balettiteatteri.

"Maailma on avoin"

Mirja Borgström on juurtunut Imatralle. Hän ei tunnista rajaa Imatran ja Lappeenrannan välillä, vaan pitää Etelä-Karjalaa ja koko eteläisen Saimaan aluetta yhtenä ja samana kotiseutuna.

Maailman paras paikka on koti Imatran Rautiossa.

– Imatran "pohjoisessa huvilakaupunginosassa", kuten edesmennyt kunnallispoliitikko Pentti Komi Raution nimesi, sanoo Borgström.

Omaa Inkeri-vuottaan Borgström ei ole suunnitellut. Tittelin liittyy muutama ennalta tiedossa oleva esiintyminen, muu toiminta selviää vuoden mittaan.

– Maailma on avoin, ja olen käytettävissä, Mirja Borgström sanoo.