Kanalintulupia myyntiin odotettua vähemmän – poikasilla ankea kesä

Loput metsäkanalintujen pyyntiluvat tulevat myyntiin porrastetusti ensi maanantaista alkaen. Lapissa myyntiin tulevien lupien määrää ei ole voitu kasvattaa, koska metsäkanalintujen lisääntyminen onnistui tänä kesänä kehnosti.

Kotimaa
Naarasmetso
Vesa Vaarama / Yle

Metsähallitus aloittaa kanalintulupien syysmyynnin ensi viikolla. Osa luvista on myyty jo aiemmin kesämyynnissä, jossa lupia on kaupattu varovaisuusperiaatteen mukaisesti rajoitetusti.

Loput luvat tulevat myyntiin porrastetusti niin, että maanantaina myyntiin tulevat Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen luvat, tiistaina Itä-Lapin sekä keskiviikkona Kainuun ja Pohjanmaan luvat. Torstaina avataan läntisen Lapin lupakauppa ja Ylä-Lapin riekko- ja metsolupia myydään ensi viikon perjantaista alkaen. Tarkemman aikataulun löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lapissa lupia on tänä syksynä myynnissä suunnilleen saman verran kuin viime vuonna, kertoo Metsähallituksen eräsuunnittelija Pasi Kamula.

– Keväällä korkealla olivat toiveet siitä, että voisimme väljentää lupamyyntiä. Mutta emme pysty. Olemme korkeintaan keskimääräisessä lintutilanteessa, Kamula sanoo.

Kamulan mukaan lintutiheydessä ei ole tapahtunut dramaattisia muutoksia, mutta metsäkanalintujen lisääntyminen on sujunut tänä vuonna tavallista kehnommin.

– Kesä ei ole ollut erityisen suotuisa kanalintupoikueille, eräsuunnittelija Pasi Kamula sanoo.

Myös maa- ja metsätalouministeriö on huolissaan kanalintukannoista.