Suojatietä ylittänyt ekaluokkalainen oli joutua mopoilijoiden yliajamaksi Torniossa

Torniossa oli tiistaina vakava vaaratilanne lähellä, kun ekaluokkalainen tyttö oli ylittämässä suojatietä. Autoilija oli pysähtynyt päästääkseen tytön suojatien yli, mutta auton takaa tulleet mopoilijat eivät pysähtyneet tai hidastaneet suojatien eteen.

Kotimaa
Pieni koululainen suojatiellä.
Riikka Rautiainen / Yle

Tiistaina Torniossa liikenteessä oli läheltä piti -tilanne, jossa ekaluokkalainen tyttö oli joutua mopoilijoiden yliajamaksi.

Autoilija oli pysähtynyt suojatien eteen päästääkseen ekaluokkalaisen kulkemaan suojatietä pitkin tien yli. Tyttö oli ylittämässä suojatietä Tornion Kirkonmäellä kun auton takaa ajoi ohi kolme mopoa samansuuntaista kaistaa pitkin.

Mopot eivät pysähtyneet suojatien eteen tai edes hidastaneet.

Oma valppaus pelasti

Tytön oli onneksi valpas ja pysähtyi itse auton eteen tarkistaakseen, tuleeko viereistä kaistaa pitkin ajoneuvoja. Tyttö selvisi tilanteesta säikähdyksellä oman toimintansa ansioista, tiedottaa poliisi.

Mopokolmikossa oli kaksi crossimopoa ja yksi skootteri, poliisi ei ole tavoittanut kolmikkoa.

Poliisi muistuttaa, että suojatien eteen pysähtyneen auton ohi ajaminen pysähtymättä käsitellään vakavana piittaamattomuutena, joka voi johtaa välittömästi ajo-oikeuden tilapäiseen menetykseen.

Poliisi: suojatiesäännöt kertaukseen

Poliisi vetoaa mopoilijoihin ja alaikäisten mopoilijoiden vanhempiin, jotta nämä kertaisivat liikennesäännöt ja etenkin suojatiesäännöt. Poliisin mukaan myös asennetarkastus on paikallaan sen suhteen, mitä tarkoittaa, kun liikutaan moottorikäyttöisellä ajoneuvolla.

Koulun alku on tuonut teille jalankulkijoita ja pyöräilijöitä kesäkautta enemmän ja on isompien vastuulla huolehtia pienemmistä myös liikenteessä.

Tieliikennelaki 32 §: Jos ohitettava ajoneuvo tai raitiovaunu on pysähtynyt suojatien eteen tai peittää näkyvyyden suojatielle, sitä ei saa ohittaa pysähtymättä, ellei ohittajan ja ohitettavan väliin jää suojakoroketta tai vapaata ajokaistaa.