"Poliisimiitti" saa jatkoa – nyt poliisi treffaa nuoria Kuopion Päivärannassa

Itä-Suomen poliisi järjestää perjantaina historiansa toisen mopomiitin Kuopion Päivärannassa. Paikalle odotetaan kymmeniä nuoria.

poliisi
Mopo ja poliisiauto.
Toni Pitkänen / Yle

Poliisi vastaa itäsuomalaisten huutoon Pohjois-Savon maakunnan keskuksessa. Kuopion Lippumäessä järjestetty "poliisimiitti" saa perjantaina jatkoa Päivärannassa.

Itä-Suomen poliisi järjestää pelisääntökeskustelun Kuopion Päivärannassa aikaansa viettäville nuorille, sillä alueen asukkaat ovat väsyneitä öiseen meteliin.

Poliisi toivoo perjantai-iltana puoli kymmeneltä Päivärannan koulun kentällä järjestettävään tilaisuuteen sankoin joukoin nuoria. Myös vanhemmat ja esimerkiksi alueen asukasyhdistykset ovat tervetulleita tapaamiseen.

Poliisimiitissä ei tarkasteta mopoja tai kevareita, vaan nyt keskustellaan yhteisistä pelisäännöistä.

Tapaamisia järjestetään tarvittaessa

Poliisi järjesti viime viikon perjantaina Kuopion Lippumäessä vastaavan pelisääntökeskustelun, johon se kutsui alueen mopoilijoita, kevarikeskuskeja sekä heidän vanhempiaan. Paikalle tuli noin sata nuorta. Tapaamisen jälkeen poliisille ei ole tullut ilmoituksia nuorten aiheuttamista häiriöistä Lippumäen alueella.

Päivärantaan nuoria odotetaan vähemmän kuin Lippumäkeen, sillä alueella liikkuu vähemmän nuoria.

Itä-Suomen poliisilaitoksen ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen sanoo, että jos ongelmat saadaan edes puolittumaan, nuorten kanssa järjestetyt tapahtumat ovat kannattavia.

– Jos nuorilla on antennit samaan suuntaan kuin meillä, tapaamisten järjestämistä kannattaa jatkaa.

Seuraavia poliisimiittejä ei ole tiedossa, mutta niitä järjestetään Pohjolaisen mukaan tarpeen vaatiessa eri puolilla Itä-Suomea.