Koulusurmaajan nimissä perustettiin Instagram-tili – poliisi rauhoittelee kohua

Kuvapalvelu Instagramiin perustettiin keskiviikkona tili Kauhajoen koulusurmaajan nimissä. Tili on sittemmin suljettu. Poliisin mukaan Kauhajoen kouluihin tai niiden oppilaisiin ei kohdistu varsinaista uhkaa.

internet

Poliisi rauhoittelee Kauhajoella syntynyttä kohua koulusurmaajan nimissä avatusta Instagram-tilistä. Keskiviikkona Instagram-kuvapalveluun perustettiin Kauhajoen koulusurmaajan nimissä tili, joko on sittemmin suljettu.

Ylikonstaapeli Esa Saarinen Kauhajoen poliisista sanoo, että Kauhajoen kouluihin tai niiden oppilaisiin ei kohdistu asian johdosta varsinaista uhkaa. Tilin perustaminen on herättänyt joissakin oppilaissa ja vanhemmissa pelkoa, mutta poliisin mukaan mitään uhkauksia ei ole esitetty. Poliisi on ollut yhteydessä joidenkin koulujen rehtoreihin ja käynyt kouluilla rauhoittelemassa tilannetta.

Poliisi tutkii asiaa, mutta Instagram-tilin perustajan löytäminen on erittäin vaikeaa.

Poliisista todetaan, että koulusurmiin viittaavat nettikirjoitukset yms. ovat valitettavasti jokasyksyinen ilmiö. Aiemmin tällä viikolla poliisi otti Seinäjoella kiinni mieshenkilön, joka oli netin keskustelupalstalla uhkaillut henkirikoksella ja viitannut koulusurmiin.