1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Microsoftin yt:t päättyivät – Salon toimipiste kiinni suunnitellusti

Salosta siirtyy joitain työtehtäviä Microsoftin muihin Suomen toimipisteisiin Espooseen ja Tampereelle.

Kuva: Samuli Holopainen / Yle

Teknologiayhtiö Microsoft on saanut yt-neuvottelut päätökseen Suomessa. Neuvotteluissa saivat sinetin Microsoftin kaavailut jopa 2 300 työntekijän vähentämisestä ja Salon toimipisteen sulkemisesta. Yhtiön mukaan Espoon ja Tampereen irtisanomiset tarkentuvat myöhemmin.

Microsoft keskittää puhelinliiketoiminnan tuotehallinta- ja tuotekehitystiimit Espooseen ja Tampereelle. Espoossa työskennellään jatkossa korkeamman hintaluokan puhelimien, sovellusohjelmistojen ja designin parissa. Tampereen yksiköt keskittyvät keskihintaisiin älypuhelimiin ja avainteknologioiden kehittämiseen. 

Maailmanlaajuisesti Microsoft aikoo vähentää 7 800 työntekijää pääasiassa puhelinliiketoiminnasta ja siihen liittyvistä toiminnoista. Irtisanomiset on määrä saada päätökseen vuoden 2016 loppuun mennessä.

Suomessa Microsoftilla työskentelee puhelinliiketoiminnassa ja siihen liittyvissä toiminnoissa noin 3 200 ihmistä. Lisäksi yhtiöllä on Suomessa myynti- ja markkinointiyhtiö, Microsoft Oy, jossa on alle 300 työntekijää.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) toisti perjantaina blogissaan (siirryt toiseen palveluun) hallituksen aikeen lisätalousarviosta, joka kohdistetaan irtisanomisten aiheuttamien muutosten helpottamiseen. Lisäksi hallitus lupaa kansainvälistymisessä yrityksiä auttavalla Finprolle lisäresursseja irtisanottujen työntekijöiden ja uusien yritysten yhteen saattamiseen.