1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nettikommentoijat näyttävät vihreää valoa seksille ensimmäisillä treffeillä: "Heti vaan, jos mieli tekee"

Avasimme verkkosivuillemme keskustelun siitä, kannattaako heti ensimmäisillä treffeillä harrastaa seksiä. Vastaajat vahvistavat seksuaalineuvoja Henriikka Sundellin kertomusta siitä, että suomalaiset eivät välttämättä halua tuomita muita. Intohimo saa räiskyä, kun hetki on oikea.

Kuva: Hanne Kinnunen / Yle

Kysyimme verkkosivuillamme, kannattaako ensimmäisillä treffeillä harrastaa seksiä. Vastauksia tuli kymmeniä. Valtaosa vastaajista on sitä mieltä, että seksi ensimmäisillä treffeillä on hyväksyttävää jos molemmat sitä haluavat.

– Sen jälkeenhän se vasta on rehellisellä pohjalla, kommentoi nimimerkki TT.

– Ilman muuta ekoilla treffeillä, se kertoo kannattaako seurustelua jatkaa, toteaa nimimerkki Herra Karju.

– Jos sinkkuna nyt olisin, sopisi mulle ekoillakin treffeillä, ei siihen ole mitään järkiestettä. Nykyisen poikakaverini kanssa ekoilla treffeillä ei menty pussailua pidemmälle, mutta toisella kertaa sekin virhe korjattiin. Yli kymmenen vuotta on nyt oltu yhdessä ja seksielämä oman rakkaan kanssa on koko ajan mennyt parempaan suuntaan. Toinen pitää tuntea, mutta tuskinpa sitä tuntemusta kieltäymyksellä syntyisi, toteaa nimimerkki keski-ikäinen mies.

– Heti vaan, jos mieli tekee. Silloinhan se on sitä oikeaa kemiaa, kommentoi nimimerkki jussi & jaana.

– Jos molemmista tuntuu siltä niin miksi ei. Ei järvi soutamalla kulu, kommentoi nimimerkki mie.

Nimimerkki "Johan" kannustaa kuuntelemaan sydäntä:

– Uskomatonta että tähän pitäisi jonkinlainen sääntö tai ohje olla. Mielestäni on parasta tehdä niinkuin hyvältä ja järkevältä tuntuu. Tietysti seksi ensikohtaamisella voi tuntua vaikkapa liian helpolta ja harkitsemattomalta, mutta myös esimerkiksi imartelevalta ja rehellisen kainostelemattomalta. Tilanteen mukaan.

"Me odotettiin papin aameneen"

Jotkut kannattavat odottamista.

– Me odotettiin papin aameneen, kertoo nimimerkki Batman.

– Mielestäni seksi kuuluu avioliittoon, miehen ja naisen väliseen, kertoo nimimerkki Perus.

– Miksi ihmeessä menisin sänkyyn ensitreffeillä, eikä vielä toisellakaan, kysyy nimimerkki Realismi.

– Ei seksiä, harvoin jos ikinä, kiitos vain. Pelaamme aliasta hääyönämme, kommentoi nimimerkki Aseksuaali.

– Nykyään mikään ei ole liian kevytkenkäistä ja vähäistäkin maltillisuutta pidetään vanhanaikaisuutena, pidättyvyytenä tai uskonnollisuutena. Kannattavuus taas riippuu panos-tuotos-suhteesta. Eihän viinanjuontikaan varsinaisesti kannata, mutta silti sen suosio on ihmeen vankkumaton, kommentoi nimimerkki Yhtä en saa.