Ensimmäiset paikat Rion Olympialaisiin varmistetaan pian - painija Rami Hietaniemi tavoittelee niistä yhtä

Painija Rami Hietaniemeä jännittää painin MM-kisat syyskuussa. Mitalien lisäksi Las Vegasissa jaetaan ensimmäiset liput Rion Olympialaisiin 2016. Loput paikat jaetaan tulosten perusteella kevään karsintaturnauksessa.

urheilu
Rami Hietaniemi kertoo itse dokumentissa lajistaan.
Rami Hietaniemi kertoo itse dokumentissa lajistaan.Antti Kettumäki / Yle

Seinäjokelainen Rami Hietaniemi on palannut hiljattain kahden viikon painileiriltä Valko-Venäjältä. Ottelut olivat tiukkoja ja vääntö kovaa, mutta mies kehuu olevansa nyt kunnossa.

Nurmon Jymyä edustava Hietaniemi on yksi kahdeksasta urheilijasta, jotka Suomen Painiliitto on nimennyt syyskuussa Las Vegasissa käytäviin painin MM-kisoihin. MM-mitalien lisäksi jaossa ovat ensimmäiset paikat Rion 2016 Olympialaisiin sarjojen kuudelle parhaalle.

– Varmasti tulee kova "tappelu" Rion paikosta ja kovia äijiä jää pihalle. Yllätyksiä varmasti tulee, Hietaniemi miettii.

Rami Hietaniemi painii kreikkalais-roomalaisen painin 85-kiloisissa.

Kaikki on tehty yhtä unelmaa varten

Rami Hietaniemi, painija

– Olo on nyt sellainen, että mitään ei ole jäänyt tekemättä ja katsotaan mihin se riittää. Kaikki kisat ennen olympialaisia tähtäävät niihin ja mahdolliseen olympiavoittoon. Kaikki on tehty yhtä unelmaa varten.

Dokumentti pian valmis

Yle Urheilu on tehnyt Hietaniemen urasta dokumentin, jonka kuvaukset on saatu päätökseen. Dokumentti on laaja, sillä kuvaukset aloitettiin jo 2010.

Varmasti tulee kova "tappelu" Rion paikosta

Rami Hietaniemi

– Siinä seurataan miten päädyin tähän lajiin ja miten on alkuvuodet menneet. Monenlaisia käänteitä on uran aikana tapahtunut. Dokumentissa nähdään loukkaantumiset ja niistä selviämiset.

– Vanhoja videoita on kaivettu esiin ja niissä näkyvät erittäin vahvasti tunteetkin. Vuosien aikana tekemisiäni on seurattu laajasti, kertoo Rami Hietaniemi.

_Dokumentti Rami Hietaniemestä esitetään 6. syyskuuta. _

MM-painit käydään Las Vegasissa 7.-12. syyskuuta 2016. Rami Hietaniemen lisäksi MM-joukkueeseen on nimetty Jani Haapamäki (Kauhajoen Karhu), Tero Välimäki (Ilmajoen Kisailijat), Henri Välimäki (Teuvan Rivakka), Tuomas Lahti (Ylä-Tikkurilan Kipinä), Tiina Ylinen (Kuortaneen Kunto), Petra Olli (Lappajärven Veikot) ja Ville Heino (Porin Paini-Miehet)