Microsoftilta lähtevät työntekijät kiinnostavat yrityksiä

Microsoftilta irtisanottavat työntekijät kiinnostavat esimerkiksi Suuntoa, vaikka yhtiö ei myönnä tulleensa heidän perässään Tampereelle. TE-toimiston mukaan muutkin yritykset ovat kiinnostuneet vapautuvasta työvoimasta.

Microsoft ilmoitti keskiviikkona vähentävänsä 2300 työntekijää Suomesta. Kuva: Ville Hakonen / Yle

Tampereelle tulee syksyllä uuden teknologian yrittäjyyttä, kun Suunto-yritys laajentaa Hervantaan.

Suunnon toimitusjohtaja Mikko Moilanen kertoo, että päätös tulla Tampereelle ei liity Microsoftin irtisanomisiin. Moilanen kuitenkin myöntää, että Microsoftilta lähtevät työntekijät kiinnostavat yhtiötä.

– Tässä valitettavassa tilanteessa on hyvä, että pystymme tarjoamaan edes joitakin työpaikkoja, Moilanen sanoo.

Suunnon Hervannan yksikköön tulee kymmenen työntekijää. Työntekijöiden haku aloitettiin viime viikon lopulla.

Suunto valmistaa muun muassa rannetietokoneita, sykemittareita ja kompasseja. Uudessa yksikössä suunnitellaan liikunnan seuraamiseen ja suoritusten jakamiseen tarkoitettuja mobiilisovelluksia, jotka toimivat Applen iOS-käyttöjärjestelmässä ja Googlen Androidissa.

Työvoimaa olisi, mutta riittääkö osaaminen?

Microsoft ilmoitti heinäkuun alussa irtisanovansa jopa 2 300 työntekijää Suomessa. Yhtiön Tampereen luottamusmies Kalle Kiili kertoi viime viikolla, että Tampereelta vähennetään satoja työntekijöitä.

Tekniikat muuttuvat nopeasti, joten työntekijät tarvitsevat pientä lisäkoulutusta.

Topi Pekkanen

Microsoftin tulevia irtisanomisia seurataan yrityksissä tarkasti, sanoo Pirkanmaan TE-toimiston yrityspalveluiden asiantuntija Topi Pekkanen. Pekkanen kertoo, että Suunnon lisäksi muutkin yritykset ovat kiinnostuneita Microsoftilta lähtevistä työntekijöistä.

Tekniikat muuttuvat nopeasti, joten työntekijät tarvitsevat pientä lisäkoulutusta.

Topi Pekkanen

Teknologia-alalle on nyt tarjolla runsaasti työvoimaa. Työntekijöiden nykyinen osaaminen ei kuitenkaan välttämättä riitä.

– Tekniikat muuttuvat nopeasti, joten työntekijät tarvitsevat pientä lisäkoulutusta, Pekkanen sanoo.

Microsoftilta lähtevät ovat esimerkiksi voineet kehittää talon omaa Windows-käyttöjärjestelmää, kun nykyään tarvittaisiin Applen iOS-järjestelmän ja Googlen Androidin tuntemusta. Juuri tällaista osaamista esimerkiksi Suunto vaatii uusilta Tampereen yksikön työntekijöiltään.

Pekkanen kuitenkin muistuttaa, että Microsoftin tulevat irtisanottavat tietävät jo aiempaa enemmän kilpailijoiden järjestelmistä.

Yritysten kaipaama osaaminen ei myöskään aina liity tekniikan tuntemukseen.

– Microsoftilla on runsaasti projektinhallinnan ja kansainvälisen yrityskulttuurin osaamista, Pekkanen sanoo.